"L'Arte dei Pizzaioli Napoletani"

Napuljska pizza kandidat za UNESCO-vu baštinu

Hina

Foto Arhiv Reuters

Foto Arhiv Reuters



RIM – Napuljsku pizzu Italija je odabrala kao kandidata za UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, izvijestili su u četvrtak navečer talijanski mediji.


Talijansko nacionalno povjerenstvo za UNESCO odlučilo je u četvrtak izdvojiti “L’Arte dei Pizzaioli Napoletani”, priznajući kulinarsku umjetnost tog tradicionalnog jela.


Izdvojilo je i “La Falconeriju”, drevno umijeće dresiranja sokola, kao još jednog talijanskog kandidata, ovog puta za transnacionalnu baštinu čovječanstva UNESCO-a.




U oba slučaja radi se tek o prvoj etapi prije dugog procesa.


Od 1. travnja 2015. do 15. studenoga 2016. nezavisni stručnjaci organizacije sa sjedištem u Parizu bit će pozvani da ocijene te dvije kandidature.