Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. veljače 2020.
Kakva lakrdija!

NIJE FAKE NEWS: Vijeće ministara BiH raspravlja o korištenju svemira, Mjeseca i drugih nebeskih tijela

foto: vijeceministara.gov.ba
foto: vijeceministara.gov.ba
Autor:
Objavljeno: 30. siječanj 2019. u 12:56 2019-01-30T12:56:34+01:00

Ova točka dnevnog reda Vijeća ministara države za koju UN pretpostavlja da će u idućih osamdeset godina izgubiti polovicu svog stanovništva izazvala je lavine podsmijeha i ljutnje na društvenim mrežama.

Čini se kao da se radi o "vijesti iz nesvijesti", ali nije u pitanju fake news: Vijeće ministara susjedne Bosne i Hercegovine danas će raspravljati o "istraživanju i korištenju svemira, uključujući Mjesec i druga nebeska tijela".

Ova točka dnevnog reda Vijeća ministara države za koju UN pretpostavlja da će u idućih osamdeset godina izgubiti polovicu svog stanovništva izazvala je lavinu (pod)smijeha, ali i ljutnje na društvenim mrežama.

Prema podacima njemačkog Saveznog ureda za migracije (BamF), iz Bosne i Hercegovine je u Njemačku samo u 2016. i 2017. godini odselilo 110.526 ljudi. Državna administracija susjedne zemlje, u isto vrijeme, narasla je do monstruoznih razmjera.

Ove činjenice i nebrojeni problemi Bosne i Hercegovine dali su povoda da rasprava o korištenju svemiru u susjedstvu bude dočekana kao neslana šala. Na žalost susjeda, nije u pitanju šala. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.