Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
11. prosinca 2019.
Saslušao i pomogao

NEVJEROJATNO Ovaj se otac ponio prema zlostavljaču svog sina - kao da mu je vlastiti sin

Foto Twitter
Foto Twitter
Autor:
Objavljeno: 23. listopad 2018. u 20:51 2018-10-23T20:51:27+02:00

Otac je odveo dječaka koji je zlostavljao njegova sina u trgovinu da si kupi novu odjeću, a potom proveo još neko vrijeme s njim nastojeći da se osjeća bolje i prihvaćenije.

Priča o ocu koji se prema dječaku što je zlostavljao njegovog sina u školi ponio kao da mu je vlastiti sin dirnula je mnoge korisnike društvenih mreža.

Kada je Audrey Fontenot čuo da njegova 8-godišnjeg sina Jordana drugi dječak Tamarion maltretira u školi, premda ga je isprva obuzela ljutnja, odlučio je smireno susresti dječaka i vidjeti u čemu je problem. Prijateljski pristup razgovorom otkrio je pozadinu događaja - iza problematičnog dječaka stajala je tužna obiteljska pozadina koju je Fontenot, kao da je riječ o vlastitom djetetu, odlučio riješiti.

Naime, uz dozvolu dječakovih roditelja, Fontenot se susreo s dječakom i poveo ga u vožnju njihovim rodnim Houstonom u Texasu. Tada je otac upitao dječaka kako je došlo do konflikta s njegovim sinom. Na Fontenotovo iznenađenje, Tamarion je rekao da je do svega došlo zbog toga što njega ostala djeca u školi zadirkuju jer nema čistu odjeću. Nakon toga, Audrey je kratko kontaktirao s dječakovom majkom i saznao da su do te granice siromašni da žive kao beskućnici.

Nakon toga, objašnjava Aubrey u svom Twitter objavi koja je postala viralna, otac je odveo dječaka u trgovinu da si kupi novu odjeću, a potom proveo još neko vrijeme s njim nastojeći da se osjeća bolje i prihvaćenije.

- Mi nemamo pojma što se događa s tom djecom ovih dana jer nas naprosto nije briga. I ovo nije neka neobična priča, nažalost, mnogim ljudima... Tako sam proveo ostatak svog dana u trgovini, učeći tog mladog čovjeka o samopoštovanju. Dostojanstvu. Moralu. Samopouzdanju. I ostalih stvari koje su dio procesa u stvaranju sjajnog čovjeka od problematičnog mladića, napisao je Fontenot u svojoj objavi.

U međuvremenu, otac je pozvao i svog sina te je posjeo dvojicu dječaka da raščiste problem razgovorom, a sada se obojica nalaze na dobrom putu da postanu prijatelji.

Osim toga, Aubrey je započeo GoFundMe kampanju za Tamironovu obitelj koja je u nekoliko dana već sakupila više od 24 tisuće dolara, a rad na promjeni života mladića kojeg je trebalo poslušati, a ne osuditi, traje i dalje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.