Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 19° 1
Sutra: 19° 19° 1
22. svibnja 2019.
Michelle Obama

Memoari bivše prve dame dosegnuli rekordnu prodaju: Knjiga polako postaje globalni hit

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 27. ožujak 2019. u 8:33 2019-03-27T08:33:43+01:00

Memoari Michelle Obame prodani su u više od deset milijuna primjeraka, a knjiga je na dobrom putu da postane najuspješniji memoar u povijesti modernog izdavaštva, poručuju iz Guardiana. 

Autobiografija Michelle Obame pod naslovom "Becoming" na dobrom je putu da postane najuspješniji memoar u povijesti modernog izdavaštva. "Vjerujemo da će ovi memoari postati najuspješnijim memoarima ikada." izjavio je Thomas Rabe, izvršni direktor njemačke medijske grupe Bertelsmann, što je inače partnerska kompanija izdavačke kuće Penguin Random House koja je izdala spomenuti naslov. 

Guardian navodi da je Penguin Random House pobijedila u svojevrsnom aukcijskom ratu na prava autobiografija Baracka i Michelle Obama. U 2017. godini je kompanija platila više od 65 milijuna dolara, što je i rekord za američke predsjedničke memoare. Izdavačka je kuća cijenom nadjačala protivnike Harper Collins i Simon & Shuster (u vlasništvu CBS-a). Knjiga je prošle godine izdana na trideset i jednom stranom jeziku, a u prodaju je krenula sredinom studenog prošle godine.

Audio - knjiga koju čita Obama, postala je najbrže prodana verzija knjige Penguin Random House-a. Obama je promovirala svoje memoare vrlo uspješnom svjetskom turnejom. Guardian prenosi da su se karte za njezin prvi javni nastup u Ujedinjenom Kraljevstvu (na festivalu Royal Festival Hall) prodale u svega nekoliko minuta. U sklopu turneje, Obama je posjetila i Kopenhagen, Stockholm, Oslo, Pariz i Amsterdam, a putovala je i kroz SAD i Kanadu. 

FOTO/Flickr

Iako postaje bestseller današnjice, "Becoming" se tek mora natjecati s klasikom  "Dnevnik Anne Frank". Djelo je u Engleskoj prvi put objavljeno 1952. godine. Procjenjuje se da je knjiga nastala iz dnevnika djevojčice u izbjeglištvu, do sada prodana u više od 35 milijuna primjeraka diljem svijeta, a prevedena je na 65 jezika. 

Obame nisu jedini bivši stanovnici Bijele kuće koji su odlučili izdati knjigu u Penguin Random House-u. Prije njih je bivši američki predsjednik Bill Clinton uz Jamesa Pattersona, objavio triler pod nazivom "The President is Missing" koji je također postao bestseller, doznajemo iz Guardiana

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Aplikacija za bržu kupnju i nižu cijenu autobusnih karata
UZ ARRIVA CROATIA MOBILNU APLIKACIJU PUTNICI ŠTEDE VRIJEME I NOVAC

Aplikacija za bržu kupnju i nižu cijenu autobusnih karata