Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
18. veljače 2020.
COMING HOME

Mačak se vratio kući za Božić, i to dvaput teži. Nećete vjerovati gdje se skrivao 14 mjeseci

Photo; Pixabay
Photo; Pixabay
Objavljeno: 24. prosinac 2018. u 10:19 2018-12-24T10:19:36+01:00

Mačak Clive se nakon više od godinu dana pojavio na vratima svoje obitelji. Zdrav, zaigran i dvostruko teži

U prosincu 2014. vlasnici mačke, Tanya i Jonathan organizirali su potragu za svojim mačkom Cliveom. Objavili su da ga traže na Facebooku i polijepili postere po susjedstvu, ali uzaludno. Tanya je, za BoredPanda, komentirala da je mačak volio boraviti i vani i da ga je vjerojatno netko jednostavno uzeo.

No, ispostavilo se da nitko nije udomio Clivea. Mačak je proživljavao najboljih 14 mjeseci u svom životu. Pronađen je od strane osoblja – u tvornici mačje hrane.

Netko od zaposlenika je primjetio da mačja hrana nestaje i zatim postavio mačje poslastice koje su vodile u zamku. Zamka se sastojala od košare koja se trebala sklopiti u trenutku kada u nju uleti „kradljivac mačje hrane“. 

Jedno su jutro zaposlenici pronašli mačku u košari i odveli ju veterinaru koji je pomoću mikročipa saznao ime i adresu vlasnika. Voditeljica proizvodnje u dućanu za kućne ljubimce Kennelgate, Diane Gaskill, izjavila je da je tjednima pokušavala uloviti mačku.

Direktor kompanije, Colin Lewis, dodaje da je skladište površine 1,858 metara kvadratnih. Primijetili su da nekoliko kutija s hranom ima rupu, a zbog veličine skladište bio je potreban timski rad da pronađu „uljeza“ .

Nakon što su napokon doznali gdje im je mačka, obitelj se šokirala vidjevši da je mačak došao dva puta teži nego je bio.

„Mislim da je uživao u gozbi koja mu je bila omogućena u tvornici. Kod kuće prije nije toliko jeo i morao je jesti brzo, prije nego mu ostale mačke ukradu hranu. U tvornici je vjerojatno bio sretan što se ne mora natjecati s drugim mačkama pa je mogao uživati u hrani do mile volje“, izjavila je vlasnica Tanya, a prenosi BoredPanda.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.