Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
17. siječnja 2020.
Može pomoći

Jedite ovu užinu prije spavanja kako biste neometano spavali tijekom zimskih mjeseci

Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 14. siječanj 2019. u 11:18 2019-01-14T11:18:51+01:00

Temperature tijekom zimskih mjeseci mogu imati velik utjecaj na spavanja. Osim što možete promijeniti promjene u okruženju za spavanje, određeni obrok prije spavanja može vam pomoći, piše britanski Express.

Spavanje je vrlo važno za osobu da očuva zdravlje. Ometano spavanje, odnosno njegov izostanak, može povećati rizik od ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su pretilost, bolesti srca i dijabetes. Preporučuje se da osoba dobije osam sati kvalitetnog sna tijekom noći, ali tijekom zimskih mjeseci to može biti teško.

Temperature su najniže u ranim jutarnjim satima tijekom zime, što uzrokuje rano buđenje za mnoge ljude. 

Bademi su, uz druge vrste oraha, izvor hormona melatonina koji regulira spavanje. Do otkrića je došla studija pod nazivom "Dijetetski izvori i bioaktivnosti melatonina".Popularna grickalica je također izvrstan izvor magnezija, koji osigurava 19 posto dnevnih potreba. Smatra se da magnezij može pomoći u spavanju zbog njegove sposobnosti da smanji upalu.

Studije su također pokazale da može pomoći u smanjenju razine hormona kortizola, za koji se zna da prekida san.˝Vijeće za spavanje˝ preporučuje da prije spavanja pijete mliječno piće kako biste dobili kvalitetan san koji vam je potreban. To može biti toplo mlijeko, vruća čokolada ili vrući čaj s mlijekom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.