Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 6
Sutra: 8° 8° 6
18. siječnja 2020.
Ratovi izviđača

Izviđač završio na sudu nakon što je nošenje hidžaba usporedio s maskom Dartha Vadera

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 11. rujan 2018. u 8:17 2018-09-11T08:17:00+02:00

Bijesan voditelj izviđača optužio je udrugu za promicanje političke korektnosti i unutarnjih pitanja koje se tiču posjeta džamijama.

Udruga izviđača isključila je 62-godišnjeg Briana Walkera nakon što je on napisao pismo jednom časopisu u kojem se žalio da udruga promovira islam i odmiče se od svojih kršćanskih vrijednosti.

Dugogodišnji voditelj izviđača, koji se u udruzi nalazi od svoje desete godine, optužio je ženske voditeljice da dopuštaju muslimanskim djevojkama nošenje hidžaba, marame koje nose žene islamske vjeroispovijesti, tijekom vožnje kanuom.

Walker tvrdi da to nije primjerena oprema za kanuiranje te da će se „vrlo vjerojatno utopiti ako će nositi takav šator na glavi sličan Darthu Vaderu“.

Bijesan izviđač optužio je udrugu i za promicanje političke korektnosti i unutarnjih pitanja koje se tiču posjeta džamijama. Također, Walker se pitao zašto izviđački vjerski kalendar ne ovisi o kršćanskim blagdanima, dok se muslimanskima itekako ističe važnost.

Nagodba izvan suda 

Cijela stvar je završila na sudu s tuženjima obje strane. S vremenom, sudac je vidio da Walker nema nikakve šanse za pravnu pobjedu pa mu je predložio da se s udrugom nagodi izvan suda.

Udruga je potvrdila da se nagodila s Walkerom izvan suda, s tim da su naglasili da se i dalje ne slažu s njegovim stavovima i pogledima na svijet te da ovaj rasplet ne znači da on ima pravo na uvredljive komentare.

Od sudskog procesa su odustali jer se promoviraju kao dobrotvorna udruga koja ima vrlo ograničeno vrijeme i novac te da je svima u najboljem interesu da se ovaj slučaj riješi izvan sudnice.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.