Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
17. siječnja 2020.
Presuda

"Crna udovica" drogirala i pljačkala muškarce. Bjelovarski sud osudio ju je na godinu i pol dana zatvora

Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 6. veljača 2019. u 7:28 2019-02-06T07:28:14+01:00

Prvo bi im skuhala cappuccino u kojeg bi stavila omamljujuće sredstvo, nakon što bi muškarci zaspali, ukrala bi im novac, a kako bi izbrisala sve tragove o komunikaciji, iz mobitela je brisala sve poruke koje su razmjenjivali

Na bjelovarskom Općinskom sudu 67-godišnja Ljuba Špiranac Jurjević osuđena je na godinu i pol dana zatvora jer je drogirala i opljačkala jednog muškarca, prenosi Bjelovar Live.

Kako stoji u nepravomoćnoj presudi bjelovarskog Općinskog suda, ˝Crna udovica˝, kako je zovu, proglašena je krivom jer je 1. kolovoza 2018. godine na mobitel nazvala Ž. T. te mu se predstavila mu se kao Nada i pozvala ga da je posjeti kako bi se upoznali. Čovjek se pojavio na vratima njene kuće u Velikom Grđevcu kod Bjelovara, a "Nada" mu je skuhala kavu.

Unutra je rastopila tablete za spavanje Sanval. Nakon što je popio, muškarac je zaspao. Dok je omamljen spavao, ona mu je ukrala 2.450 kuna iz novčanika, a ukrala je i stvari iz njegovog automobila. Iz automobila mu je ukrala kameru za praćenje prometa i rotirku.

Muškarac je bio njena posljednja žrtva. Kad su se upoznali, Ljubi se već sudilo na Općinskom sudu zbog optužbi da je drogirala nekoliko muškaraca i potom ih opljačkala. No, kad je upoznala svoju posljednju žrtvu, bila je na slobodi.

Ljuba je u listopadu i studenom 2017. godine na teletekst stranici "NOVA TV", objavila oglas u kojem je pisalo da ženska osoba traži druženje s muškarcem. Ostavila je svoj broj mobitela, a brzo su joj se počeli javljati muškarci koje je dočekivala u jednoj kući u Garešnici.

Prvo bi im skuhala cappuccino u kojeg bi stavila omamljujuće sredstvo, nakon što bi muškarci zaspali, ukrala bi im novac, a kako bi izbrisala sve tragove o komunikaciji, iz mobitela je brisala sve poruke koje su razmjenjivali.

˝Crna udovica˝ je tako prevarila ukupno šest muškaraca, a oni su se svi nadali seksualnom zadovoljstvu. Četvorici je ukrala 7.280 kuna, peti nije imao ni lipe, a šesti je odbio piće i pobjegao iz kuće.

Svi prevareni muškarci su mlađi od Ljube, a jedan od njih je čak nakon odlaska od njene kuće, dva puta sletio s ceste pri čemu je bio ozlijeđen. Zbog svih tih slučajeva Ljubi se još uvijek sudi na Općinskom sudu u Bjelovaru. Optužena je za kazneno djelo teške krađe, a u dva slučaja počinila je tešku krađu u pokušaju. Državno odvjetništvo traži zatvorsku kaznu od dvije godine i deset mjeseci.

Ljuba je prijavljena i uhićena 10. studenog 2017. godine, sud joj je odredio jednomjesečni zatvor, a nakon toga je puštena na slobodu, piše Bjelovar Live.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.