Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 6
Sutra: 9° 9° 6
18. studenoga 2019.
Uvala slobode

foto Bračni par punih 20 godina gradio je plutajući rajski otok: "Ovo je remek-djelo!"

Izvor: Browning Pass
Izvor: Browning Pass
Autor:
Objavljeno: 7. siječanj 2019. u 15:53 2019-01-07T15:53:16+01:00

Oni svoj dom nazivaju "Freedom Cove" odnosno Uvala slobode, te uživaju ​​u svim vrstama zanimljivog sadržaja kao što su umjetnička galerija, plesni podij, svjetionik, pet staklenika i studio gdje par živi.

Život izvan mreže ne mora uključivati ​​žrtvovanje dobrog života. Dokaz tome je bračni par, Wayne Adams i Catherine King, piše The Powerful Mind

Ovaj kanadski par proveo je, inspiriran prirodom, 20 godina stvarajući plutajuće remek-djelo smješteno uz obalu poluotoka Vancouver.

freedom

Izgradnja samoodrživog plutajućeg rajskog otoka započela je 1991. godine. Od njegovog završetka par je uživao u dobrom životu na potpuno drugačijoj razini.

Oni svoj dom nazivaju "Freedom Cove" odnosno Uvala slobode, te uživaju ​​u svim vrstama zanimljivog sadržaja kao što su umjetnička galerija, plesni podij, svjetionik, pet staklenika i studio gdje par živi.

freedom 2

Par nema hladnjak ili zamrzivač, ali se hrane vrlo dobro. S toliko staklenika i pola hektara zemlje za uzgoj usjeva, par je sposoban uzgajati hranu, a love i ribe. Ljeti vodu uzimaju s vodopada, a preko zime skupljaju kišnicu.

Struju su dobivali pomoću 14 solarnih panela, a nakon što su se oni pokvarili, par se prebacio na mali Honda generator. Generator daje oko 3.000 W snage, što je ekvivalentno oko 12 sati svjetla svaki dan.

freedom 3

Adams je izjavio: Oboje smo učinili mnogo stvari u našim životima i imali smo teška vremena, tako da smo bili dobro pripremljeni za različit način života ovdje. To nam odgovara.

U slobodno vrijeme, osim rada na održivom načinu života, koriste za kreativnu umjetnost. Catherine je slikarica, plesačica, spisateljica i glazbenica, a Wayne je rezbar.

freedom 4

U ljetnim mjesecima vole posjete ​​stanovnika iz obližnjeg Tofina kako bi drugima pokazali svoj jedinstveni način života.

Na ideju izgradnje su došli jedne zime kada je oluja pokosila gomilu stabala.

-Skupili smo drveća i odnijeli vlasniku, a on je rekao da ih zadržimo. Tada smo pomislili – vrijeme je da izgradimo dom, rekao je Wayne. Dodaje, izgradnja doma je ostvarenje našeg sna.

freedom 5

U videu pogledajte dom dvoje divnih umjetnika:

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.