Gužve u oba smjera

Vodoopskrba i odvodnja: Rupu na Slavonskoj sanirat ćemo u najkraćem mogućem roku

Hina

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Foto: Goran Mehkek / CROPIX



Iz zagrebačkog gradskog poduzeća Vodoopskrba i odvodnja najavili su kako će u najkraćem mogućem roku sanirati veliku rupu koja se u ponedjeljak navečer otvorila na Slavonskoj aveniji, a koja je u utorak ujutro izazvala velike prometne gužve u oba smjera.


 To gradsko poduzeće priopćilo je kako će sanaciju na križanju Slavonske avenije s Ulicom Josipa Marohnića i Vrbikom izvršiti uzimajući u obzir i prioritet funkcioniranja same prometnice.


Odmah po dojavi o otvaranju rupe, ističu, njihove ekipe izašle su na teren te utvrdile kako se radi o “urušavanju tjemena kolektora profila 80/120 na spoju s glavnim kolektorom u Slavonskoj aveniji profila 400/333”. Dodaju kako su ti objekti građeni sredinom prošlog stoljeća.




 Na teren su izašle i ekipe Zagrebačkih cesta, policije, Ureda za upravljanje hitnim situacijama i ostale gradske službe, kako bi osigurale prometnicu i sigurnost građana.


 Ekipe Sektora odvodnje odmah po dolasku na uviđaj započele su aktivnosti o uspostavi funkcioniranja kanalskog sustava, kako bi spriječile nastanak eventualnih šteta na objektima priključenima na javni sustav odvodnje, stoji u priopćenju.


 U jutarnjim satima počela je priprema na potpunoj sanaciji urušenja, i to izradom elaborata regulacije prometa kako bi se omogućio pristup strojevima i dovozu materijala potrebnim za provedbu sanacije, kažu u Vodoopskrbi i odvodnji.