Središnji skup koalicije SDP-HNS-HSU u Zagrebu

Milanović: Zagrepčani moraju razlikovati svijet od polusvijeta

Zlatko Crnčec



Specijalni gost bio je nekadašnji predsjednik Stjepan Mesić. On je prisutnima obećao kratak govori i to obećanje održao naglasivši da je ulazak u EU kao kada se kreće u novi razred s novim knjigama.


– Ako želite dati novu sliku Zagreba onda glasajte za Ostojića onda glasajte za Ostojića koji je europski kandidat, rekao je Mesić.



– Ono što se mora je najteže. Tako sam ja tada morao učiniti nešto što mi je, jer politiku doživljavam kao poziv, misiju i smisao života, bilo jako teško. A to je bilo promovirati nešto u što nisam vjerovao. A politiku doživljavam kao vjeru u ispravne stvari, rekao je Milanović. 


Dodao je da je sadašnja situacija u Zagrebu ista kao u državi prije četiri ili pet godina, te naglasio da će on to reći »bez obzira što bi nam netko mogao reći šutite, nemate pravo ništa reći«.


– Ono što smo naslijedili smo pokušavali rješavati. Ako nas ljudi žele kazniti neka nas kazne. Ali ako žele moderan europski grad, ako žele grad koji će ići u trendu s najmodernijim europskim gradovima onda moraju promijeniti vlast, naglasio je Milanović.


Sam Ostojić održao je vrlo kratak govori u kojem je naglasio da ima jasan plan kako od Zagreba napraviti »bolji i pošteniji grad, grad čistih računa, obraza i ruku«.


– Dosta je prodavanja laži i lažnih obećanja o nikad izvedenim mega planovima. Dosta je poticanja kumovanja, dosta je kumova, rekao je Ostojić.


Bučna pozadina


Inače Ostojića je na zaključnom skupu njegove predizborne kampanje došla podržati vrhuška Kukuriku koalicije. Na skupu je govorila i ministrica vanjskih poslova i predsjednica HNS-a Vesna Pusić koja je prisutne obavijestila da je njemački Bundestag ratificirao hrvatski pristupni ugovor s EU. 


Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, koji je bio prvi kandidat SDP-a za zagrebačkog gradonačelnika, rekao je da se Zagreb voli izborom Ostojića za prvog čovjeka grada. U »backsatgeu« je bilo vrlo zanimljivo. Dok su se uglednici okupljali na pozornici je bila heavy metal grupa Sane. Njihovu vrlo bučnu izvedbu prisutni, uključujući i bivšeg šefa države, stoički su podnijeli.  Nakon govora političara i svirke Sane za okupljene je, bez obzira na obećanje da više nikada neće nastupati za politiku, svirao Goran Bare sa svojim Majkama.