Rješenje u posljednji trenutak

HDZ-ov središnji skup u Zagrebu – na Bundeku

Dražen Ciglenečki



ZAGREB  HDZ će ipak imati završni predizborni skup u Zagrebu. Nakon puno promišljanja u vodstvu zagrebačkog HDZ-a naposljetku su se odlučili za prostor pokraj jezera Bundek gdje će se okupiti u petak u 18 sati.


U srijedu u poslijepodnevnim satima HDZ je zatražio suglasnost Holdingove podružnice Upravljanje sportskim objektima za Bundek i nakon što su je dobili, Davor Jelavić, pročelnik Ureda za izgradnju grada, nadležan za prostore za predizborne aktivnosti, izdao im je u četvrtak rješenje.


»Sve je u redu. HDZ se dosta kolebao, ali Bundek su dobili na vrijeme, u skladu s procedurom«, rekao nam je Jelavić. Ranije je HDZ tražio Trg bana Jelačića, ali su Kukuriku koalicija i Milan Bandić bili brži. Onda su 21. studenog podnijeli gradskim vlastima treći zahtjev i odboren im je Cvjetni trg za 1. i 2. prosinac. Ali, nisu poslali pozive svojem članstvu. Dosta članova gradskog odbora HDZ-a bilo je već uvjereno da skupa neće niti biti.




Predsjednik HDZ-a u Zagrebu Gordan Jandroković nalazio se i pod pritiskom Jadranke Kosor do koje su dolazile informacije da završni skup za prvu izbornu jedinicu biti u Zaprešiću, a ne u Zagrebu, što je izazivalo njezinu ljutnju. Na kraju je, eto, izbor pao na Bundek. Dakle, u petak navečer je u 18 sati Kukuriku koalicija na Trgu bana Jelačića, a HDZ na Bundeku, umjesto na Cvjetnom trgu, stotinjak metara od oporbenog saveza Zorana Milanovića.