Popustio nakon bure u javnosti

Bandić najavio poništenje natječaja za kupnju 23 nova automobila

Hina

»Ako ne bude 20 posto jeftiniji nego prije četiri i pol godine, poništit ćemo ga i tražiti neko bolje rješenje«, rekao je Bandić



ZAGREB – Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da bi natječaj za kupnju 23 nova automobila mogao biti poništen, ako cijena automobila ne bude 20 posto jeftinija nego prije četiri i pol godine, kada su zadnji put nabavljani automobili za Gradsku upravu.


»Ako ne bude 20 posto jeftiniji nego prije četiri i pol godine, poništit ćemo ga i tražiti neko bolje rješenje«, rekao je Bandić novinarima nakon što je u Gradskoj upravi primio predstavnike Aerokluba Zagreb 1924.


Nakon što je najava nabavke 23 nova automobila za gradske čelnike izazvala buru u javnosti, pogotovo jer je Bandić prethodno kritizirao Vladu zato što usred krize obnavlja vozni park, Bandić je danas poručio javnosti da pričeka jer natječaj traje do 15. travnja, a tada »može biti i ugodnih iznenađenja«.




Dosad smo bili prvi u Hrvatskoj kad su u pitanju uštede, racionalizacije, čitanje znakova vremena i vođenje računa o tome da ljudi teško žive i da moramo podijeliti njihovu sudbinu, ustvrdio je Bandić ponovivši da je Grad Zagreb od 2008. smanjio broj službenih automobila sa 221 na 92 vozila.