Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 6
Sutra: 3° 3° 6
22. siječnja 2020.
Uznemirio ih prijedlog zakona o civilnom partnerstvu

Tisuće Talijana prosvjedovalo protiv istospolnih zajednica i spolnog obrazovanja u školama: "Obitelj spašava svijet"

Autor:
Objavljeno: 21. lipanj 2015. u 11:35 2015-06-21T11:35:27+02:00

Italija je zadnja velika zemlja zapadne Europe koja ne priznaje nikakav zakonski status istospolnim parovima, ali je vlada lijevog centra Mattea Renzija podnijela nacrt zakona o civilnom partnerstvu s ciljem da ga konačno progura do kraja godine

Više stotina tisuća ljudi prosvjedovalo je u subotu u Rimu protiv istospolnih zajednica i spolnog obrazovanja u školama dok vlada želi progurati prijedlog o civilnom partnerstvu.

Premda talijanska policija nikada ne objavljuje brojčane podatke o prosvjedima, organizatori su izjavili da se okupilo oko milijun ljudi. Mnoštvo mladih, starijih i roditelja s djecom preplavilo je trg na koji može stati 300.000 ljudi.

Noseći transparente na kojima je pisalo "Obitelj spašava svijet" i "Zaštitimo našu djecu", prosvjednici su unatoč kiši ispunili golemi trg ispred Bazilike sv. Ivana Lateranskog, izvijestio je AFP.

Italija je zadnja velika zemlja zapadne Europe koja ne priznaje nikakav zakonski status istospolnim parovima, ali je vlada lijevog centra Mattea Renzija podnijela nacrt zakona o civilnom partnerstvu s ciljem da ga konačno progura do kraja godine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.