Vandalizam nakon prosvjeda zbog presude generalima

Huligani u vojvođanskom mjestu Hrtkovci vrijeđali katoličkog župnika i oštetili mu auto

Bojana Oprijan Ilić

“Sedam godina već živim ovdje i nikakvih problema do danas nisam imao”, rekao je župnik Ivan Živković On naveo da je jučer u Hrtkovcima, održan prosvjed zbog oslobađajuće presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču



BEOGRAD - U dvorište župne crkve u Hrtkovcima kod Rume, jučer je upala grupa nasilnika i vrijeđajući župnika Ivana Živkovića, oštetila njegov automobile otkinuvši registarsku tablicu hrvatskih registracija.


Prema izjavi župnika Živkovića, agenciji Beta, huligani koji su imali navijačke šalove najprije su ušli u dvorište kuće, a zatim i u garažu. 


Policija nakon očevida sumnja da je riječ o četvorici mladića iz Rume i navodno zna tko su počinitelji, kao i kojim automobilom su došli do Hrtkovaca. 




“Sedam godina već živim ovdje i nikakvih problema do danas nisam imao”, rekao je župnik agenciji Beta. On naveo da je jučer u Hrtkovcima, održan prosvjed zbog oslobađajuće presude Haškog tribunala hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.


Mjesto Hrtkovci inače je sinonim za etničko čišćenje Hrvata u Vojvodini tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća za što je, pored ostalog, pred Haškim tribunalom optužen predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.