Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Velika svečanost

foto Vrhovni poglavar Salezijanske družbe u Rijeci: Graditi salezijanski san za dobrobit mladih

Gimnazijalci su svoga gosta i  sve prisutne oduševili svojom kreativnošću, neposrednošću i radošću / Snimio Marko GRACIN
Gimnazijalci su svoga gosta i sve prisutne oduševili svojom kreativnošću, neposrednošću i radošću / Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 25. svibanj 2018. u 23:18 2018-05-25T23:18:00+02:00

U povodu visokih jubileja gimnazijalci su salezijanskom poglavaru priredili srdačan doček i s nekoliko kratkih scenskih prikaza »opisali« kako današnji mladi vide don Boscov rad i kako bi taj rad mogao izgledati u budućnosti

RIJEKA   Vrhunac i završetak proslave stoljeća salezijanske prisutnosti u Rijeci i 25. godišnjice djelovanja Salezijanske klasične gimnazije s pravom javnosti počeo je u župi Marije Pomoćnice i nastavlja se danas, a uveličan je posjetom vrhovnog poglavara Salezijanske družbe don Angela Fernandeza Artimea, desetog nasljednika sv. don Ivana Bosca na čelu Salezijanske družbe.

Svečana akademija

Danas se vrhovni poglavar salezijanaca u oratoriju župe Marije Pomoćnice susreo oko 400 mladih iz Rijeke, Slavonije i Zagreba – priredili su mu srdačan doček i s nekoliko kratkih scenskih prikaza »opisali« kako današnji mladi vide don Boscov rad i kako bi taj rad mogao izgledati u budućnosti.

U povodu visokih salezijanskih jubileja sinoć je u Salezijanskoj klasičnoj gimnaziji održana svečana akademija, zatim molitveno bdjenje s mladima i za mlade.

G2505MG02
Fernandez Artime, poglavarom Salezijanske družbe stigao u Rijeku / Snimio Marko GRACIN

Scenskom igrom »Riječka salezijanska priča« koju je izvela Dramska družina SKG-a te glazbenim nastupima združenog zbora SKG-a i MPZ Rijeka – Sempre Allegro, salezijanski prijatelji – okupljeni na akademiji u školskom holu – mogli su doživjeti povijest i veliko djelo riječkih salezijanaca, duhovnih sinova »apostola mladih«.

Uz don Fernandeza Artimea, među njima su bili i mons. dr. Ivan Devčić, riječki nadbiskup, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, dr. Nikola Ivaniš, zamjenik riječkoga gradonačelnika i svi su oni riječkoj Salezijanskoj zajednici i SKG izrazili čestitke i zahvalnost na njihovom djelu, posebno na radu s mladima.

Posebne zahvale

 A mladi, gimnazijalci, sve su ponovo oduševili svojom kreativnošću, neposrednošću i radošću. Skup su pozdravili i domaćini, don Pejo Orkić, provincijal Hrvatske salezijanske provincije i don Dragutin Detić, ravnatelj riječke Salezijanske zajednice.

Posebnu zahvalu salezijancima u Rijeci i njihovoj školi, ali i svima ostalima, institucijama i narodu, za to što je salezijanski duh tako dobro prihvaćen u Hrvatskoj izrazio je vrhovni poglavar Salezijanske družbe, poručivši neka »svi zajedno nastavimo graditi taj san na dobrobit mladih i djece«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.