Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
3. travnja 2020.
Fotografije

U Plavom Salonu izložba "Rijeka otvorena svima" Petra Fabijana i Marka Gracina

Foto: Vedran Karuza
Foto: Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 4. listopad 2016. u 23:27 2016-10-04T23:27:29+02:00

RIJEKA »Rijeka je grad vode, rada i migracija. U Rijeci žive ljudi.«, piše na ulazu u galeriju Plavi Salon, koja je, uz izložbu fotografija »Rijeka otvorena svima«, autora Petra Fabijana i Marka Gracina, otvorena jučer u Salonu Grada Rijeke. Galerija Plavi Salon smještena je na prvom katu zgrade Grada Rijeke na Korzu, u obnovljenom prostoru Salona Grada Rijeke.

– Prostor je osmišljen kao izložbeni u kojem će se postavljati raznolike izložbe povezane s projektom Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020. Prva izložba u Plavom Salonu predstavlja izbor fotografija Petra Fabijana i Marka Gracina, koje su upotrijebljene u promotivnim materijalima projekta EPK, a koje su ujedno dio fotomonografije »Rijeka otvorena svima«, nastale u suradnji s Izdavačkom kućom Adamić.

Odabrano je nekoliko karakterističnih fotografija koje oslikavaju naš grad kakav on uistinu jest – grad otvoren svima. Inače, u ovom će se prostoru više puta tijekom godine izmjenjivati izložbe koje će, do daljnjega, tematski biti vezane uz projekt EPK-a – kazao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, dodajući kako će galerijom Plavi Salon, u čijim su prostorima svoje mjesto našle i već prije izložene fotografije nekadašnjih riječkih gradonačelnika, upravljati Rijeka 2020 i Muzej moderne i suvremene umjetnosti.

Direktorica Rijeke 2020, Irena Kregar Šegota, istaknula je kako je važnost ove i budućih izložbi u tome što one govore o ljudima i vezane su uz tri najvažnije teme projekta EPK-a, a to su voda, rad i migracije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.