Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 1n
Sutra: 17° 17° 1n
7. travnja 2020.
UTV

Turistički vodiči organiziraju besplatni razgled grada: Kako smo postali luka različitosti

Foto arhiva NL
Foto arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 24. veljača 2020. u 19:41 2020-02-24T19:41:57+01:00

U zadnje tri godine vodiči su na ovim besplatnim turama obradili teme multikulturalnosti, vode i rada, a ove godine na red dolazi završna i glavna tema - migracija

RIJEKA - U povodu Međunarodnog dana turističkih vodiča Udruga turističkih vodiča (UTV) Kvarnera i Udruga turističkih vodiča (UTV) Liburnije organiziraju 1. ožujka besplatan razgled grada za građane.

- S obzirom na karnevalska događanja u našem gradu i okolici, ove godine odlučili smo naš dan obilježiti tjedan dana kasnije, odnosno 1. ožujka.

Potaknuti pozitivnim iskustvima iz prijašnjih godina, zadovoljstvo nam je najaviti da ćemo i ove godine nastaviti s tradicijom besplatnih vođenja gradom, a sve s ciljem da javnost pobliže upoznamo s našim zanimanjem i aktivnostima, kao i s našim gradom i njegovim posebnostima, istakle su Marija Volf Puž, predsjednica UTV-a Kvarnera i Nasrin El Gharni, predsjednica UTV-a Liburnia te dodale kako se kreće u 11 sati ispred hotela Continental, a vođenje traje oko 90 minuta.

Inače, ovogodišnji razgled tematski se nastavlja na prethodne tri godine kada su teme bile vezane uz Rijeku kao Europsku prijestolnicu kulture 2020. U zadnje tri godine vodiči su na ovim turama obradili teme multikulturalnosti, vode i rada, a ove godine na red dolazi završna i glavna tema - migracija.

- Budući da su migracije itekako zaslužne za današnji izgled i duh grada, članovi naših udruga su na ovu temu pripremili izuzetno zanimljivo vođenje koje počinje kod hotela Continental, nastavlja se kroz centar grada te simbolično i na jedan vrlo poseban način završava u luci.

Stoga pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i saznaju na koji način je naša luka postala luka različitosti - poručili su organizatori.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.