Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Posjet ministra

Tomislav Ćorić: Bakru treba veća razina vodne infrastrukture

Bakar se, nažalost, često susreće s ekološkim problemima  / Snimio Sergej DRECHSLER
Bakar se, nažalost, često susreće s ekološkim problemima / Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 7. studeni 2018. u 22:39 2018-11-07T22:39:03+01:00

O tome će biti riječi na sastanku u Zagrebu 19. studenoga, najavio je Tomislav Ćorić te dodao da okoliš, zrak i more treba zaštititi po najvišim mogućim standardima

BAKAR Grad Bakar s ovakvim gospodarskim potencijalom ne može funkcionirati uz ovakvu razinu vodne infrastrukture, o čemu ćemo detaljnije razgovarati 19. studenog u Zagrebu, na sastanku u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, gdje su pozvani predstavnici Grada Bakra, Hrvatskih voda i Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija. Bit će tamo riječi i o aglomeraciji Bakar – Kostrena, odnosno rješavanju problema odvodnje za bakarsko područje, kazao je to ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić koji je sa svojim suradnicima održao radni sastanak s bakarskim gradonačelnikom Tomislavom Klarićem i njegovim suradnicima u Bakru. 

Ćorić je istaknuo kako »Klarić i njegov tim rade odličan posao koji zaslužuje veliku pohvalu, a koji se najviše vidi na primjeru Industrijske zone Bakar na Kukuljanovu«.

– Tema našeg radnog sastanka je zaštita okoliša i rad inspekcijskih službi, upravo iz razloga što se Grad Bakar već dugi niz godina bori s onečišćenjem okoliša, zraka i mora. Kod izdavanja dozvola i postupanja u tom smjeru treba učiniti sve da se okoliš, zrak i more zaštite po najvišim mogućim standardima – istaknuo je ministar Ćorić.

Bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić kazao je kako su Vlada Republike Hrvatske i Grad Bakar pokrenuli čitav niz projekata na bakarskom području, od prostora Industrijske zone Bakar na Kukuljanovu do samoga grada Bakra.

– Nažalost, konstantno se susrećemo s ekološkim problemima, posebice s problemima koje gotovo svakodnevno stvara lučki terminal Luke za rasute terete. I ovaj današnji sastanak dio je pokretanja inicijative da se proces rada Luke za rasute terete privede tome da bude ekološki prihvatljiv u raznim načinima manipulacije tereta. Izgradnja bakarskog kanalizacijskog kolektora i završetak kanalizacijskog sustava izuzetno su važni za naš grad. Moram istaknuti zadovoljstvo današnjim posjetom ministra Ćorića, jer smo dogovorili konkretne mjere – kazao je Klarić.

Tomislav Klarić i Tomsilav Ćorić, snimio Sergej DRECHSLER

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.