Novi projekt

»ŠTA DAnas?« zna sve što se događa u Rijeci i okolici

Biljana Savić

Mrežne stranice www.STADAnas.info i mjesečni kalendar Šta DAnas? izrađeni su s ciljem informiranja i objedinjavanja ponude događanja cijelog područja koje pokriva ovih devet mjesta



KASTAV   U Kastvu je jučer predstavljen novi zajednički projekt turističkih zajednica Rijeke i riječkog prstena pod nazivom »ŠTA DAnas?« Projekt uključuje mjesečni vodič događanja i mrežnu stranicu Rijeke i prstena (Bakar, Kostrena, Kraljevica, Čavle, Jelenje, Viškovo, Kastav i Klana).


Mrežne stranice www.STADAnas.info i mjesečni kalendar Šta DAnas? izrađeni su s ciljem informiranja i objedinjavanja ponude događanja cijelog područja koje pokriva ovih devet mjesta, a koriste nove vizuale turističkih zajednica Rijeke i prstena koje je izradila kreativna agencija Molekula. Osim događanja, u mjesečnom vodiču nalaze se i brojne korisne informacije, preporuke za obilazak znamenitosti, popis ugostiteljskih objekata… Dakle, Projekt ŠTA DAnas? okuplja sve destinacijske informacije na jednom mjestu i koristi se zajedničkim distribucijskim kanalima. Vodič će izlaziti jednom mjesečno na hrvatskom i engleskom jeziku u nakladi od 6.000 komada, a distribuirat će se na turističke info punktove Rijeke i riječkog prstena, u hotele, hostele, kampove i sve turistički frekventne punktove.  Kalendar se tiska i u obliku City Light plakata koji je postavljen na brojnim lokacijama Rijeke i prstena. Nakon niza zajedničkih aktivnosti turističkih zajednica subregije Rijeke i prstena te potpisivanja sporazuma o zajedničkoj suradnji, ŠTA DAnas? je projekt koji je napravio korak dalje u zajedničkoj promociji Rijeke i prstena. 


– Ovaj projekt je rezulat naše suradnje koja je počela 2009. godine, puno je toga što zajednički radimo, ali u ovom kalendaru događaja pokazali smo i to da smo se sve turističke zajednice uskladile da nam se događaji ne preklapaju i da turisti i posjetitelji ne moraju odlučivati koju manifestaciju ispustiti, a na koju otići jer se održavaju u isto vrijeme. Naša suradnja je tek počela i rezultirala je povećanjem turističkog prometa u subregiji, pa nećemo stati na ovom projektu, pripremamo za iduću godinu zajedničku biciklijadu, kazala je direktorica TZ grada Kastva Dolores Kukurin kao predstavnica turističkih zajednica Rijeke i prstena, partnera u ovom projektu. Kukurin je istaknula subregiju Rijeke i riječkog prstena kao predvodnicu u koordinaciji zajedničkih aktivnosti u području turističkih zajednica, naglasivši da je suradnja formalizirana prije dva mjeseca svečanim potpisivanjem Sporazuma o suradnji na Trsatskom kaštelu.




Projekt je pozdravio i zamjenik gradonačelnika Grada Kastva Dean Jurčić, prepoznavši ga kao odličnu mogućnost za promociju svih gradova i općina Riječkog prstena kakvu bi sami na turističkom tržištu teško ostvarile.  – Rijeka i riječki prsten je potentno turističko područje, a ovaj projekt učinit će da turistički proizvodi budu kvalitetniji, kazao je Jurčić.


Direktor agencije Digital Media Boris Krstanović, izdavač vodiča, predstavio je web i tiskano zdanje mjesečnog vodiča, kazavši da je web izdanje prilagođeno svim veličinama monitora, pa tako i mobitelima. – Uskoro ćemo imati opciju da organizatori sami u na stranice stavljaju svoje evente, čiji ćemo vjerodostojnost, dakako, provjeravati, najavio je Krstanović.