Grad Rijeka ulaže 4,2 milijuna kuna

Počinje adaptacija srdočke školske sportske dvorane

Ingrid Šestan Kučić

Tijekom ljeta sanirat će se i sportska dvorana OŠ Brajda, te obaviti popravci u školama Eugen Kumičić, Kantrida, Turnić, Pehlin, Vladimir Gortan, Zamet i dr.



RIJEKA  Tijekom ljeta Grad Rijeka će u školske objekte uložiti 4,2 milijuna kuna, a najveći dio tih sredstava utrošit će se za sanaciju Osnovne škole Srdoči i to za adaptaciju školske sportske dvorane te sanaciju krova same škole koji je pretrpio velika oštećenja u studenom prošle godine prilikom orkanske bure. Ukupno će se u srdočku školu uložiti 2,5 milijuna kuna, a radovi bi prema najavama ravnatelja Ivana Vukića trebali započeti u kolovozu.


   – U tijeku je javna nabava i čim se okonča radovi počinju. Za adaptaciju školske sportske dvorane izdvojit će se 1,5 milijuna kuna, a sanirat će se krov, fasada, vanjska bravarija, elektroinstalacije, dio strojarskih instalacija te će se djelomično urediti interijer. Dvorana je izgrađena 1991. godine i od tada u nju nije ništa ulagano, a svakodnevno je u upotrebi. Ne koriste ju samo učenici već i svi građani, kaže ravnatelj.


   Dodajući kako ne vjeruje da će radovi biti gotovi do početka školske godine, jer su preopsežni, Vukić najavljuje kako će se nastava tjelesnog odgoja, ukoliko vrijeme bude dozvoljavalo, održavati na školskom igralištu na kojem je nedavno postavljena nova umjetna trava za što je Mjesni odbor izdvojio 300 tisuća kuna, a u planu je i postavljanje nove rasvjete. Istovremeno s adaptacijom sportske dvorane sanirat će se i sam školski objekt, a s 975 tisuća kuna sanirat će se krov objekta, gromobranske instalacije, dio fasade i oštećenje na zidovima unutar objekta.




   Srdočka sportska dvorana nije jedina školska dvorana koja se našla na listi za sanaciju, jer s ukupno 955 tisuća kuna sanirat će se krov, fasada, vanjska bravarija te će se djelomično urediti okoliš dvorane OŠ Brajda, a s dodatnih 40 tisuća kuna na toj će se školi izvršiti i djelomična sanacija hidroizolacije ravnog krova na samom školskom objektu.


   Tijekom ljetnih mjeseci izvršit će se i djelomična sanacija hidroizolacije krova OŠ Eugen Kumičić za što će se izdvojiti 43 tisuće kuna, a istovremeno će se s 29 tisća kuna u toj školi fincirati radovi na informatičkim i komunikacijskim instalacijama. Krovopokrivački radovi izvršit će se i na OŠ Kantrida i to u iznosu od 73 tisuće kuna, a iste će radove imati i OŠ Turnić u čiju će se hidroizolaciju uložiti 50 tisuća kuna. U OŠ Pehlin pripremaju se pak radovi na sanaciji aluminijske bravarije za koje će se izdvojiti 78 tiusća kuna, dok će OŠ Vladimir Gortan s uloženih 73 tisuće kuna dobiti novu učionicu i to preuređenjem i prenamjenom dosadašnjeg stana domara, a s ciljem rada škole u jednoj smjeni.


   Zametski će pak osnovci dobiti novi muški sanitarni čvor za čije će se preuređenje izdvojiti 58 tisuća kuna, a u Gradu ističu kako će se istovremeno na svim osnovnoškolskim objektima tijekom ljetnih mjeseci obavljati radovi tekućeg održavanja, kao što su popravci ili djelomična zamjena krovova i limarije, vodoinstalacija, kanalizacije i sanitarne opreme, instalacije centralnog grijanja i kotlovnica, stolarije, bravarije te drugi popravci, za što je osigurano 250 tisuća kuna.


Ljetni mjeseci iskoristit će se i za adaptacije predškolskih objekata za što će se iz gradskog proračuna izdvojiti 750 tiusća kuna. Sa 150 tisuća kuna financirat će se ličilački radovi na PPO Maestral, Krijesnica, Veseljko, Vežica, Vidrice i Zamet, sa sto tisuća kuna stolarski radovi na PPO Maestral, Gardelin, Krnjevo, Podmurvice i Rastočine, dok će se u uređenje okoliša PPO Zvonimir Cviić i PPO Gardelin uložiti 195 tisuća kuna, a za servisiranje kotlovnica Dječjeg vrtića Rijeka osigurano je 80 tisuća kuna. Poput škola i na predškolskim će se objektima obavljati i radovi tekućeg održavanja za koje je osigurano 229 tisuća kuna, a podrazumijevaju popravke ili djelomičnu zamjenu krovova i limarije, vodoinstalacija, kanalizacije i sanitarne opreme, instalacije centralnog grijanja i kotlovnica, stolarije te bravarije i drugi.