Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 1
Sutra: 1° 1° 1
23. siječnja 2019.
Energo

Počela zamjena toplovoda na Škurinjama

Na području Škurinja bit će zamijenjeno oko 800 metara toplovodnih cijevi / Snimio Vedran KARUZA
Na području Škurinja bit će zamijenjeno oko 800 metara toplovodnih cijevi / Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 5. travanj 2018. u 19:49 2018-04-05T19:49:59+02:00

Toplovodni sustav bit će obnovljen u  Rastočinama, Tizianovoj, Ulici 1.maja, Jelićevoj te na Lukačićevim stubama, a u prvoj fazi bit će obuhvaćeni neboderi 3, 5 i 7 u Rastočinama

RIJEKA Radovi na obnovi toplovoda na distribucijskom sustavu toplane Škurinje započeli su danas, a izvodit će se u nekoliko faza, do sredine lipnja, priopćeno je iz Energa.

Toplovodni sustav bit će obnovljen u Ulici Rastočine, Tizianovoj, Ulici 1. maja, Jelićevoj te na Lukačićevim stubama, a u prvoj fazi bit će obuhvaćeni objekti u Ulici Rastočine, neboderi na brojevima 3,5 i 7.

Za vrijeme izvođenja radova u Ulici Rastočine promet će biti usporen, a režim prometovanja reguliran odgovarajućom prometnom signalizacijom. Stanovnike naselja iz Energa mole za strpljenje, razumijevanje i poštivanje privremene prometne signalizacije.

– Radi se o nastavku investicijskog ciklusa obnove sustava distribucije toplinske energije u gradu Rijeci koji je započeo obnovom toplovoda u naselju Vojak 2015. godine, a nastavljen je radovima u naselju Srdoči prošle godine. U sklopu ove faze radova, postojeće čelične cijevi zamijenit će se predizoliranim single-pipe cijevima na sustavu distribucije toplinske energije iz postojeće toplane Škurinje prema objektima koje se nalaze na distribucijskoj mreži, poručuju u dopisu direktor Energa Sanjin Kirigin.

Na području Škurinja ukupno će biti zamijenjeno oko osamsto metara toplovodnih cijevi, ukupna vrijednost radova je 422 tisuće eura, a izvođač je talijanska tvrtka Amarc DHP srl, odabrana putem postupka javne nabave, u skladu s regulacijama Europske banke za obnovu i razvoj, uz čiju se suradnju projekt realizira, dok je podizvođač Kvarner graditeljstvo d.o.o.

– Tijekom trajanja radova na zamjeni toplovoda u zgradama koje se nalaze na distribucijskoj mreži toplinske energije mogući su povremeni poremećaji u isporuci toplinske energije, no stanari objekata o tome će biti pravovremeno obaviješteni, ističe u dopisu Kirigin, objašnjavajući kako će zamjenom toplovoda biti unaprijeđena učinkovitost prijenosa topline od toplane do podstanica zgrada.

– Iskustva ranijih faza projekta obnove toplovoda u Rijeci pokazala su smanjenje emisije CO2 i troškova održavanja, te smanjenje toplinskih gubitaka mreže za 10 do 15 posto, kao i smanjenja u gubicima vode i potrošnji električne energije, ističe Kirigin.

Za sve dodatne informacije o radovima na zamjeni toplovoda u naselju Škurinje građani se Energu mogu obratiti pisanim putem, elektroničkom poštom  ili telefonom na broj 353-040. Informacije o radovima redovito će biti objavljivane i na Energovim internetskim stranicama.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka