Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
25. veljače 2020.
Politički konsenzus

Novo vijeće MO želi bolju kvalitetu života na Drenovi. Evo što sve planiraju

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 7. veljača 2019. u 10:36 2019-02-07T10:36:51+01:00

Novim Vijećem Mjesnog odbora predsjedat će Saša Jurešić (SDP), zamjenica predsjednika je Korina Bralić (MOST), a članice i članovi su Ivan Oškera (SDP), Zorka Ćoso (HNS), Senka Majerhold (HDZ), Valter Štefan (HDZ) i Jasna Baraba (Lista RI)

RIJEKA Mjesni odbor Drenova površine je 702,17 hektara i ima 7.624 stanovnika, što je za hrvatske standarde veća općina ili manji grad. Novim Vijećem Mjesnog odbora predsjedat će Saša Jurešić (SDP), zamjenica predsjednika je Korina Bralić (MOST), a članice i članovi su Ivan Oškera (SDP), Zorka Ćoso (HNS), Senka Majerhold (HDZ), Valter Štefan (HDZ) i Jasna Baraba (Lista RI).

– Kako novi saziv VMO Drenova čine mahom novi ljudi, evidentno je da većina članova smatra kako je potreban dodatni iskorak u provođenju aktivnosti u smislu razvoja MO-a, odnosno povećanja kvalitete življenja na području cijele Drenove. Pod time ne mislim isključivo na provođenje i realizaciju Plana raspodjele sredstava za komunalne prioritete, već i Programe VMO-a Drenova koji imaju veliku ulogu u integraciji zajednice.

Zato smatram da osobitu pažnju treba posvetiti realizaciji Programa VMO-a Drenova, koji u 2019. godini pokriva niz područja – kulturu, humanitarne programe, ekološke akcije, izlaženje Drenovskog lista, obilježavanje dana Drenove i doček sv. Nikole. Temelji tih programa postavljeni su u prethodnom razdoblju, a na nama je da radimo na poboljšanju provedbe i nadogradnje s novim sadržajima, u čemu zajedno s članovima VMO Drenova sudjeluje niz pojedinaca – entuzijasta, sportskih i kulturnih kolektiva, udruga s područja Drenove te svima zahvaljujem na dosadašnjem doprinosu i veselim se budućoj suradnji, navodi predsjednik Vijeća MO-a Drenova Saša Jurešić.

On dodaje da je teško bilo koga izdvajati jer svatko na svoj način daje svoj maksimalni doprinos u okvirima svojih mogućnosti, ali je istaknuo Christiana Grailacha, kojem je u ime VMO-a Drenova zahvalio na osebujnom doprinosu u razvoju ugleda i značenja Drenove.

– On je dugogodišnji suradnik MO-a Drenova koji svojim člancima, pjesmama, fotografijama, povijesnim činjenicama mjesta Drenove te prepoznatljivom emocijom dopire do svih nas kao autor biltena – Drenovski list, naglasio je Jurešić.
Vijeće je odredilo konsenzusom ciljeve i smjernice za četverogodišnji mandat.

– Nastojat ćemo u aktivnijoj komunikaciji s mještanima Drenove osluškivati njihove potrebe, detektirati eventualne poteškoće i iznaći rješenja. Bitno nam je povećati razinu informiranosti građana o aktivnostima i radu VMO-a Drenova, osigurati ravnomjerno ulaganje i realizaciju komunalnih prioriteta na području cijelog MO-a Drenova koji uključuje i Gornju i Donju Drenovu. Očekuje nas dodatni angažman u osmišljavanju i provedbi aktivnosti na poboljšanju uvjeta za zaštitu djece, mladeži i starijih osoba, rad na promicanju prepoznatljivosti identiteta Drenove i njezinih običaja.

Moram naglasiti da je Grad Rijeka prepoznao rad MO-a Drenova i potrebe stanovnika Drenove, što je potvrdio i nikad većim proračunom Plana raspodjele sredstava za komunalne prioritete koji za 2019. godinu iznosi oko 1,2 milijuna kuna, izjavio je Jurešić.

– Budući da će u sljedećem periodu VMO Drenova, između ostalog, raditi i na prijedlogu Plana raspodjele sredstava za komunalne prioritete za 2020. godinu, koristim priliku da pozovem stanovnike Drenove ako imaju prijedloge ili upite da nam se obrate, a to mogu učiniti pisanim putem ili usmeno na: MO Drenova – Cvetkov trg 1, Tel: 255-275; e-mail: mo.drenova@rijeka.hr, zaključio je Jurešić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.