Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
17. siječnja 2020.
Ulaganje se isplatilo

Na Kvarneru ovog ljeta manje noćenja u hotelima, ali hotelijeri su svejedno zaradili - više

Srpanj je bio na razini prošlogodišnjeg / Snimio Marko GRACIN
Srpanj je bio na razini prošlogodišnjeg / Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 8. kolovoz 2018. u 19:55 2018-08-08T19:55:17+02:00

Zbog većeg broja zvjezdica, u nekim je hotelima smanjen broj kreveta, a povećana cijena što utječe na rezultate, a bolje se puni i privatni smještaj najviše kategorije

RIJEKA  Za razliku od izvrsnih rezultata u predsezoni, sama turistička špica na Kvarneru nešto je slabija od lanjske.

U odnosu na isto razdoblje 2017. godine hoteli bilježe nešto manje noćenja, no u TZ-u Kvarnera ističu da hotelijeri, prema informacijama s terena, ostvaruju znatno veći prihod i to upravo zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u kvalitetu i ponudu te je očekivano da će se efekti ulaganja sve više intenzivirati u budućnosti.

Zbog povećanja broja zvjezdica, u nekim je hotelima smanjen broj kreveta, a povećana cijena stoga i to utječe na rezultate. Od siječnja do srpnja u kvarnerskim je hotelima ostvareno 2 milijuna noćenja, a isti broj noćenja je ostvaren i u kampovima, dok privatni smještaj u istom razdoblju ostvaruje 4 milijuna noćenja.

Od siječnja ove godine u privatnom smještaju je ostvareno 6 posto više noćenja što prati porast ukupnog broja kreveta kojih na Kvarneru ima 113.000 u privatnom smještaju.

I kod privatnog smještaja najviše kategorije nastavlja se trend od prošle godine, kada je privatni smještaj najviše kategorije ostvario čak 44 posto više noćenja.

U TZ-u Kvarnera ističu da su lani neovisno o kategoriji, objekti s 5 zvjezdica ostvarili porast broja noćenja što je za regiju odlična vijest jer zahvaljujući permanentnom radu na podizanju kvalitete sadržaja i smještaja u destinaciji, uspjeh domaćina nije izostao.

– Vjerujemo da će se ova turistička godina nastaviti u istom smjeru, a s obzirom na dosad uloženi trud i povratne informacije na dobrom smo putu – ističu u TZ-u Kvarnera. Sam srpanj je u ovoj turističkoj regiji na razini prošlogodišnjeg s 5,7 milijuna noćenja, no u odnosu na srpanj 2016. godine, ostvareno je 460.000 noćenja više ili 9 posto.

U TZ-u Kvarnera ističu da su turisti koji ovdje borave tijekom sezone uobičajen prizor, no cilj turističkih djelatnika je goste dovesti i zadržati tijekom pred i posezone te se na aktivnosti u tom razdoblju značajno ulagalo što je vidljivo i u statistici. Naime, u prvih šest mjeseci ostvareno je 8 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani, a čak 35 posto više u odnosu na isto razdoblje 2016. Najveći porast zabilježen je u svibnju od čak 50 posto više noćenja u odnosu na prošlogodišnji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.