Sve za djecu

Humanitarna utakmica na Rujevici: Veterani milanskog Intera i Rijeke za Udrugu DIRA

Andrej Petrak

Igrači Rijeke uoči utakmice sa Zagrebom na teren su izašli u majicama s imenom akcije / Foto V. Karuza

Igrači Rijeke uoči utakmice sa Zagrebom na teren su izašli u majicama s imenom akcije / Foto V. Karuza



RIJEKA I službeno je potvrđeno: veterani velikog Intera iz Milana zajedno s legendama HNK Rijeke na humanitarnoj utakmici 12. travnja na Rujevici dat će obol akciji »Sve za djecu – Kao kap vode na dlanu«, za pomoć riječkoj Udruzi DIRA, koja se brine o djeci s posebnim potrebama. Toldo, Zanetti, Stanković i ostale zvijezde Internazionalea uključili su se u zasigurno najveću humanitarnu akciju na ovim prostorima posljednjih godina i u 18 sati igrat će protiv veterana Rijeke. Ovom susretu u 16.30 sati prethodit će utakmica All stars Rijeke protiv humanih zvijezda, sastava kojeg će činiti poznata imena hrvatske sportske, novinarske, glazbene i političke javnosti. 


Glazbenu podršku utakmici dat će riječki reper Gane Rimatore, Klapa Grobnik i Lovranska glazba, a ulaznice stoje 20 kuna za Istok i 30 kuna za Zapad, dok će za VIP ulaznicu trebati izdvojiti 100 kuna i tako pomoći uređenju i opremanju prijeko potrebnog većeg prostora za rad Udruge DIRA i provođenja terapija za djecu s poteškoćama u razvoju. Prodaja ulaznica na zapadnoj blagajni Kampa HNK Rijeka već je u prodaji. Danas se ulaznice mogu kupiti od 15 do 19 sati, a sutra, na dan utakmice, od 15 sati bit će otvorene blagajne na istoku i zapadu. Humanitarnu utakmicu najavili su igrači Rijeke uoči početka prvenstvene utakmice sa Zagrebom, kad su istrčali u prigodnim majicama s imenom akcije, u znak podrške. Početni udarac izveo je štićenik Udruge DIRA Vid Gržalja.


Tri dana poslije utakmice na Rujevici, 15. travnja uslijedit će veliki humanitarni koncert na Trgu 128. brigade, gdje će se od 18 sati pa do kasno u noć izmjenjivati dvadesetak najpoznatijih izvođača iz Rijeke i Primorsko-goranske županije, uz podršku gostiju iznenađenja, nekih od velikih imena hrvatske estrade. Tijekom koncerta u restoranu Municipium bit će uspostavljen call center, gdje će se   s pozivom na humanitarni broj 060 9009, kojim se donira pet kuna, javljati poznata lica javnog života. Koncert, kao i goste u call centru uživo će prenositi Kanal RI. Nastupit će Belfast Food, Damir Kedžo, Mauro Staraj & La Banda, Šajeta & Shaiones, Gane Rimatore, The Blondes i brojna druga imena.