HKD na Sušaku

Grabar Kitarović na skupu u Rijeci: ‘Moja je duša hrvatska i duša svih hrvatskih krajeva i Hercegovine’

Damir Cupać

snimio Marko Gracin

snimio Marko Gracin

 Sretna sam što sam doma. Bila sam malo kritična na 20. obljetnicu preminuća prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, koji nas je poveo u borbu za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Kada smo zajedno, možemo sve što želimo i sve što zamislimo. 



RIJEKA – Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović poručila je s izbornog skupa u Rijeci koji je održan u HKD-u na Sušaku da ne pristaje na sučeljavanja s protukandidatima jer ne želi sramotiti Hrvatsku zbog toga što oni nemaju program, već jedino napadaju nju. Ona je bila izuzetno raspoložena, budući da ju je dočekala puna dvorana, a i suprug Jakov je bio u pratnji.


– Hvala Jakove što si došao večeras, krenula je Grabar -Kitarović, a Jakov je, kao što je to postalo uobičajeno, pobrao ovacije. – Sretna sam što sam doma. Bila sam malo kritična na 20. obljetnicu preminuća prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, koji nas je poveo u borbu za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Kada smo zajedno, možemo sve što želimo i sve što zamislimo. I ne bojim se sučeljavanja ni sa kime. Ne bojim se istarskog goveda, konja, boksača kao što je Stipe Miočić. Ali ako nešto nema smisla, nema smisla. Neću dopustiti da se predizborna kampanja svede na uvrede. Nemaju program pa napadaju mene.


foto: screenshot / video Marko Gracin


foto: screenshot / video Marko Gracin





Ne želim odgovarati na pitanja zašto sam u nekoj prilici nosila bijelo odijelo. Odijelo ne čini čovjeka, nego duša, a moja je duša hrvatska i duša svih hrvatskih krajeva i Hercegovine. Ja samo želim da svi poštuju Hrvatsku, ne dijelim ljude po stranačkoj ili nacionalnoj pripadnosti. Ali, minimum poštovanja mora biti, a to je da moji protukandidati imaju program. Neću se svađati s onima koji samo napadaju mene i ovu državu, poručila je Grabar-Kitarović.


foto: screenshot / video Marko Gracin


foto: screenshot / video Marko Gracin



Ona je podsjetila da je prije pet godina rekla da želi biti glas naroda jer ju je izabrao narod.


Poruka medijima


– Moja je dužnost bila služiti vama. Rado ću se sučeliti bilo s kime, ali argumentima. Politička razina je jako nisko i ne mogu više gledati ni Sabor. Ljudima treba pomoć, hrana, a oni napadaju predsjednicu samo kako bi dobili prostor u medijima. Dragi mediji, to je i vama poruka, prekorila je sedmu silu Grabar-Kitarović. Onda je najavila da je spremna na sučeljavanje, ali u drugom krugu predsjedničkih izbora, na način da se razgovara o budućnosti Hrvatske, a ne o tome tko je kako pjevao.


foto: screenshot  / video Marko Gracin


foto: screenshot / video Marko Gracin



– I večeras ću pjevati jer pjevam iz gušta, iz ljubavi prema vama, a ne za novac. Ja sam jedna od vas, izjavila je Grabar-Kitarović. Napravila je malu digresiju kako bi ocijenila da je Rijeka potpuno zapostavljena, ocijenivši da se u Rijeku ulaže samo kada je na vlasti HDZ, jer SDP gradu okreće leđa jer računaju da će glasove dobiti ovako i onako. Onda se vratila na državnu razinu.


foto: screenshot / video Marko Gracin


foto: screenshot / video Marko Gracin



– Ne mislim da je Hrvatska mala, ne dopuštam da me netko gura u zadnji red na sastanku NATO-a. Hrvatska zna i mora bolje, uvjerena je Grabar-Kitarović.