Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Ususret kostrenskom natjecanju

foto Ekipa Zameta 1 ide na županijski Olimpijski festival dječjih vrtića

Snimio Petar FABIJAN
Snimio Petar FABIJAN
Autor:
Objavljeno: 27. travanj 2013. u 16:38 2013-04-27T16:38:00+02:00

"Dok god imamo ove male olimpijce, među kojima se kriju novi Džobme i Samiri, Rijeka će biti zdravi grad, grad sporta. Svi su već sada pobjednici", rekao je Obersnel uoči natjecanja, dok je zlatni na 800 metara s EP-a u Rimu iz davne 1974. godine, a danas drugi čovjek Hrvatskog olimpijskog odbora, Luciano Sušanj pozvao mališane da u zanosu borbe ne zaborave na načelo »fair playa«

RIJEKA Ekipa Zameta 1 izborila je nastup na županijskom natjecanju 12. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Hrvatske što će se 12. svibnja održati u Kostreni. 
Na danas održanoj gradskoj razini natjecanja, Zamećani su s 98 osvojenih bodova Zbili bolji od Kvarnera (94 bodova) i Turnića 1 (78 bodova).
Natjecanje je okupilo 560 mališana iz vrtića Turnić, Maestral, Kvarner, Potok i Mali princ. Snagu, brzinu i spretnost odmjerili su u četirima mini-atletskim disciplinama, trčanju na 50 metara, štafeti 4 puta 25 metara, bacanju loptice u dalj, skoku u dalj te malom nogometu za djevojčice i dječake. 
Neka igre počnu, rekao je prilikom svečanosti otvaranja gradonačelnik Vojko Obersnel podsjetivši kako je olimpijada predškolaca još jedan dokaz kako je Rijeka sportski grad.
– Dok god imamo ove male olimpijce, među kojima se kriju novi Džobme i Samiri, Rijeka će biti zdravi grad, grad sporta. Svi su već sada pobjednici, rekao je Obersnel uoči natjecanja, dok je zlatni na 800 metara s EP-a u Rimu iz davne 1974. godine, a danas drugi čovjek Hrvatskog olimpijskog odbora, Luciano Sušanj pozvao mališane da u zanosu borbe ne zaborave na načelo »fair playa«. 
Djeca su se držala obzirnog sportskog ponašanja prema sebi i drugima, što se ne bi moglo reći za jednog roditelja djevojčice-nogometašice koji je nezadovoljan odlukom suca umalo izazvao incident. Na sreću, sve je ostalo samo na prijetnjama s tribina kojih su se posramili svi, čini se, osim glavnog aktera tankih živaca.
Manifestaciju je organizirao Hrvatski olimpijski odbor putem Ureda za lokalni sport, Riječki sportski savez i Dječji vrtić Rijeka, uz pokroviteljstvo Grada Rijeke i uz sponzorstvo Erste banke i Zvira.
Akciju je podržao i Klub riječkih olimpijaca čiji je član Samir Barać, proslavljeni hrvatski vaterpolist, danas podijelio medalje i pehare najboljim natjecateljima.
Više o Olimpijskog festivalu dječjih vrtića Rijeke pročitajte u Školskom listu, prilogu Novog listu u ponedjeljak 29. travnja.

SL274PF27
Olimpijada dječjih vrtića na Kantridi / Snimio Petar FABIJAN

SL274PF10
Olimpijada dječjih vrtića na Kantridi / Snimio Petar FABIJAN

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.