Tradicionalne igre

Dječja olimpijada u Bakru: Zlatne medalje zaslužili svi mali olimpijci

Sanja Gašpert

Mališani iz dječjih vrtića Hreljin, Fijolica (Bakar), Škrljevo te Pčelice i Bambi iz Škrljeva kroz pet disciplina – skok u dalj, bacanje loptice u dalj, trčanje na 50 metara, štafeta 4x25 m te poligon spretnosti – pokazali su umijeće i vještinu



BAKAR Pred punim gledalištem stadiona NK-a Naprijed na Hreljinu održana je Olimpijada dječjih vrtića Grada Bakra. Tradicionalno, pred kraj pedagoške godine mali vrtićarci iz dječjih vrtića Hreljin, Fijolica (Bakar), Škrljevo te Pčelice i Bambi iz Škrljeva kroz razne sportske discipline pokazali su svoje umijeće i vještinu.


Mali olimpijci natjecali su se u pet disciplina – skok u dalj, bacanje loptice u dalj, trčanje na 50 metara, štafeta 4×25 metara te na poligonu spretnosti. Nakon svečanog mimohoda, nošenja olimpijske zastave i slušanja državne i olimpijske himne, igre je otvorio bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, koji je malim sportašima poželio dobre rezultate i budućim školarcima radosne školske dane. Svečanom prisegom olimpijaca igre su otvorene, a nakon ostvarenih rezultata bilo je samo suza radosnica, jer su sva djeca dobila zlatne medalje, a njihovi vrtići pehare.


Uz obiteljsku podršku i navijanje s tribina, djecu su kroz vježbe pratile njihove odgojiteljice koje su ih pripremale za ovaj veliki sportski dan, a sve pod nadzorom voditeljice programa Irene Grdinić. Organizator igara bio je Košarkaški klub Škrljevo, pokrovitelj Grad Bakar, organizaciju Olimpijade pomogla je i INA d.d. te Tia Partner Kukuljanovo, Creative Media i Foto Kurti, dok je medijski pokrovitelj igara bio Pomorski radio Bakar.


Leona i Matija najtrkači




Prema rezultatima natjecanja, na trčanju na 50 metara prva mjesta osvojili su Leona Ladić (Fijolica) i Matija Beljan (Bambi), druga Marina Nikolić (Hreljin) i Alan Šarić (Pčelice), a treća Franka Blažina (Hreljin) i Luka Matasić (Škrljevo).


U disciplini bacanje loptice u dalj prvi su bili Leona Ladić (Fijolica) i Lovro Perušić (Bambi), drugi Ana Kauzlarić (Hreljin) i Noa Panjičanin (Škrljevo), a treći Ivana Jakovac (Pčelice) i Ivano Šiljac (Hreljin). U štafeti 4×25 metara među djevojčicama prva je bila ekipa Hreljina (Lara Jakovčić, Ana Kuzmarić, Iva Livančić, Andrea Pezelj), a među dječacima ekipa Škrljeva (Bartol Baždarić, Emanuel Petar Polić, Zvonimir Zaharija, Toni Vukelić). Druga mjesta osvojile su ekipe Fijolica (Leona Ladić, Klara Bodlović, Karla Ivičić, Greta Šegulja) i Hreljin (Mat


ej Pleše, Karlo Kružić, Dario Jošt, Rafael Badurina Dudić), a treća Škrljevo (Carla Mihić, Lana Babić, Evelin Užar, Marija Magdalena) i Pčelice (Alan Šarić, Vito Budimir, Ivor Vlastelić, Patrick Vrbanac Perić).


Škrljevčani najspretniji


U skoku u dalj prvi su bili Franka Blažina (Hreljin) i Luka Matasić (Škrljevo), drugi Lana Babić (Škrljevo) i Lovro Perušić (Bambi), a treći Lucija Milanović (Bambi) i Vito Budimir (Pčelice). U disciplini poligon spretnosti, prva mjesta osvojile su djevojčice i dječaci Škrljeva, žensku ekipu činile su Nika Babić, Lana Babić, Marija Magdalena Vuleta i Evelin Užar, a mušku Ivano Doričić, Toni Vukelić, Luka Matasić i Roko Morić.


Druga mjesta osvojile su ekipe Hreljina, i ženska i muška, u sastavu Marina Nikolić, Marija Šubat, Ana Kauzlarić i Dora Mataija, odnosno Marin Mišnjar, Adrian Buterin, Ermin Beljulji i Gabrijel Radulović, a treća Fijolica (Leona Ladić, Greta Šegulja, Leonarda Sobol, Klara Bodlović) i Bambi (Manuel Džankić, Loris Halilović, Ivano Smojver, Damjan Vlastelić).