Mladi čuvari okoliša

Djeca na Korzu nudila zalogaje od žira, koprive…

Ljiljana Hlača

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Cilj manifestacije je edukacija građanstva o različitostima našeg okoliša, ali i razvijanje pozitivnih stavova prema izvorima hrane iz prirode koja nam uvijek nudi dovoljno i može zadovoljiti naše potrebe u slučajevima krize, nesreća i slično, kazala je voditeljica Eko centra Društva »Naša djeca« Svjetlana Mazaroli Jurišić



RIJEKA  U organizaciji Eko centra Mladih čuvara okoliša Društva »Naša djeca« a u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo PGŽ-e i Javnom ustanovom Priroda danas se na Korzu na temu »Prehrana nekonvencionalnim izvorima iz prirode« održala 43. Multimedijalna eko projekcija na kojoj je sudjelovalo 18. ekipa sastavljenih od mladih čuvara učenika osnovnih i srednjih škola.


Učenici su na postavljenim štandovima prolaznicima nudili hranu pripremljenu od nekonvencionalnih ali i autohtonih sirovina kao su kopriva, žir, smkova, bosiljak i slično.


– Cilj manifestacije je edukacija građanstva o različitostima našeg okoliša, ali i razvijanje pozitivnih stavova prema izvorima hrane iz prirode koja nam uvijek nudi dovoljno i može zadovoljiti naše potrebe u slučajevima krize, nesreća i slično, kazala je voditeljica Eko centra Društva »Naša djeca« Svjetlana Mazaroli Jurišić.