Saša Mučnjak

Napadač na Pupovca tvrdi: Gađao sam ga jer se prije nekoliko godina “uvaljivao” mojoj ženi

P. N.

foto: screenshot youtube

foto: screenshot youtube

- Naš konflikt dogodio se na ljudskoj razini jer me zasmetao jedan njegov postupak koji je u mom sustavu vrijednosti nedopustiv, rekao je Mučnjak pa novinarima ispričao događaj za koji tvrdi da se dogodio prije nekoliko godina.



Saša Mučnjak, čovjek koji je necivilizirano napao Milorada Pupovca na zagrebačkoj tržnici Dolac, javno je progovorio o svojim navodnim motivima za bacanje hrane na saborskog zastupnika srpske manjine. Milorada Pupovca, tvrdi on, nije gađao hranom zato što mrzi Srbe ili zato što Pupovčeva stranka održava HDZ na vlasti. Ne, on tvrdi da je Pupovca napao zato što se ovaj udvarao njegovoj supruzi.


Mučnjak tvrdi da s Pupovcem nikad nije razgovarao, niti je s njim bio u kontaktu. Zna ga iz medija, ali, tvrdi, ne pratim njegov rad jer ga politika ne zanima.


– Nemam ništa protiv njega u političkom smislu jer o njegovoj politici ne znam ništa. Znam da predstavlja manjine u Saboru, rekao je Mučnjak novinarima.




Dodao je također da nema ništa protiv Srba, da je surađivao sa Srbima i da među Srbima ima puno prijatelja. Mučnjak kaže da je proputovao svijet, da nema ništa protiv bilo koje manjine te da je i sam bio manjina dok je živio u SAD-u.


– Naš konflikt dogodio se na ljudskoj razini jer me zasmetao jedan njegov postupak koji je u mom sustavu vrijednosti nedopustiv, rekao je Mučnjak pa novinarima ispričao događaj za koji tvrdi da se dogodio prije nekoliko godina.


– Moja je žena sjedila na kavi u kafiću na Cvjetnom trgu u društvu prijateljica. Pupovac je sjedio pokraj njih sa svojim društvom i čitavo ju vrijeme nepristojno odmjeravao. Rekla mi je da se osjećala neugodno zbog toga. Nakon nekog vremena, Pupovac je prišao mojoj supruzi, dodirnuo joj koljeno, pružio svoju posjetnicu i rekao joj da mu se obrati ako joj ikad zatreba posao ili što drugo, rekao je Mučnjak.


On tvrdi da mu je supruga o tom događaju pričala nekoliko godina kasnije. Zbog toga je, tvrdi, u petak na zagrebačkom Dolcu gađao Pupovca hranom.


– Kada je prošao kraj mene impulzivno sam, u djeliću sekunde, na njega bacio krišku limuna i komadiće gavuna koje sam ručao, rekao je Mučnjak.