Jadranka Kosor mnoge optužila za sabotiranje HDZ.a

Kosor: HDZ je stranka čistih ruku koja će i dalje raditi za dobrobit Hrvatske

P. N.

Još uvijek aktualna premijerka nije čestitala na pobjedi koaliciji Kukuriku, a mnoge je, prije svega medije, optužila za izborni neuspjeh HDZ-a



Hvala svima koji su nam dali svoj glas. Svima koji su nam iskazali povjerenje i koji su nas u ovim trenucima podržali. Ovo su bili najteži izbori do sada, ušli smo u potpuno neravnopravnom položaju, nije nam bila omogućena ravnopravna utrka. Izbori koji su davno prije većina hrvatskih medija proglasila završenim, izbori na kojima su se kršio zakon vezan za promidžbu, odnosno za stajanje pojedinih medija na stranu naših protivnika.


U apsolutno nemogućim uvjetima, kad su se mnogi uprli protiv HDZ, postigli smo dobar rezultat. Nismo do kraja zadovoljni, ali glavno je da nisu uspjeli poniziti HDZ, staviti ga na koljena, da nisu uspjeli u svojem naumu to je bio naum mnogih da HDZ padne na minimalni postotak i da polako nestane s političke scene, to se kao što vidite nije dogodilo.



Od ovog trenutka počinjeno raditi za pobjedu na sljedećim parlamentarnim izborima.HDZ ostaje čvrsto na nogama i u oporbi je časno služiti svome narodu, i u oporbi ćemo služiti Hrvaticama i Hrvatima. I dalje ćemo ustrajno raditi, nitko nam naše rezultate i pobjede ne može oduzeti, ni povijesnu činjenicu da je Vlada pod vodstvom HDZ-a završila pregovore i ostvarila još jedan povijesni cilj, Hrvatska postaje članica EU-a, zahvaljujući našem predanom radu. Nismo pokleknuli ni kada su oni s lijeva rušili Vladu HDZ-a, mi smo vjerovali u sebe, ustrajali smo i zahvaljujući potpori članova i članica HDZ-a.Obećajem, mi ćemo i dalje ustrajno raditi, mi ćemo dati sve od sebe da borba protiv korupcije ne zastane i da ide u svim smjerovima, raditi da bi se svi zakoni koje smo doveli proveli u život. Bit ćemo konstruktivna, ali vrlo oštra, stabilna oporba i nitko nas u toj borbi neće uplašiti. Mi se ničega ne bojimo jer je ovo stranka čistih ruku.Zalažemo se da borba protiv korupcije ide dalje bez obzira na ime i prezime, pripremamo se za sljedeće izbore kad god oni bili HDZ će ponovno dobiti povjerenje većine hrvatskih građana. Bilo je nevjerojatno teško i zahvaljujem svim svojim kolegicama i kolegama koji zajedno sa mnom nisu posustali. U ovim izborima vratili smo se temeljima programa koje je utemeljio dr. Franjo Tuđman.Želim zahvaliti hrvatskim braniteljima, koje ovdje vidim večeras vaša hrabrost u ratu bit će inspiracija za sve nas i dalje. Pokazujete nam snagu i hrabrost, idemo dalje zajedno raditi.

Mi ćemo u Saboru čvrsto braniti hrvatske nacionalne interese, to možete biti uvjereni i u svemu što budemo radili kao zastupnici u Saboru i dalje ćemo dokazivati kako članovi HDZ daju sve za Hrvatsku, ali Hrvatsku ne daju ni za što.