Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. siječnja 2020.
Prijateljske zemlje

Iran i Hrvatska za daljnje jačanje bilateralnih veza

Ali Laridžani / Foto Reuters
Ali Laridžani / Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 4. ožujak 2013. u 19:48 2013-03-04T19:48:17+01:00

Iran i Hrvatska izrazili su potrebu za daljnjim razvijanjem odnosa na svim područjima, javlja u ponedjeljak iranska novinska agencija Fars nakon susreta predsjednika iranskog parlamenta Alija Laridžanija i Mladena Novaka, predsjednika Hrvatsko-iranske skupine prijateljstva u Hrvatskom saboru i zastupnika Hrvatskih laburista

TEHERAN – Iran i Hrvatska izrazili su potrebu za daljnjim razvijanjem odnosa na svim područjima, javlja u ponedjeljak iranska novinska agencija Fars nakon susreta predsjednika iranskog parlamenta Alija Laridžanija i Mladena Novaka, predsjednika Hrvatsko-iranske skupine prijateljstva u Hrvatskom saboru i zastupnika Hrvatskih laburista.

»Gospodarski i trgovinski odnosi Irana i Hrvatske su odlični. Dvije prijateljske zemlje bi trebale iskoristiti sve kapacitete i prilike za daljnji razvoj odnosa«, kazao je Laridžani.

Novak je, prenosi agencija, kazao da Hrvatska pozdravlja razvoj odnosa između dviju zemalja, posebice na području gospodarstva i industrije. Zastupnik hrvatskog parlamenta je Larijaniju predao poziv za posjet Hrvatskoj.

Iran i Hrvatska su uspostavili diplomatske odnose 18. travnja 1992. Iran je bio sedma zemlja koja je priznala neovisnost Hrvatske.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.