Odgovor na napise

Bernardić odbio komentirati Mimičino neplaćanje članarine: Umjesto kriminalom, mediji se bave SDP-om

Hina

»To je smiješno, to je interna stvar SDP-a kojom se bave novinari dok se događa kriminal u Agrokoru i svaki dan imamo nove afere dužnosnika«, izjavio je Bernardić novinarima uoči performansa Foruma mladih SDP-a u povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama



ZAGREB Predsjednik SDP-a Davor Bernardić odbio je u subotu komentirati dugove Nevena Mimice za stranačku članarinu, poručivši da je to interna stvar SDP-a kojom se mediji bave umjesto kriminalom, izvlačenjem novca iz Hrvatske i »velikim ortaklukom« u aferi Agrokor.


»To je smiješno, to je interna stvar SDP-a kojom se bave novinari dok se događa kriminal u Agrokoru i svaki dan imamo nove afere dužnosnika«, izjavio je Bernardić novinarima uoči performansa Foruma mladih SDP-a u povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.


Jutarnji list danas je objavio kako SDP-ovac Neven Mimica, član Europske komisije i jedan od najbolje plaćenih europskih dužnosnika, duguje stranci za članarinu 12.000 kuna. Kako se neslužbeno doznaje u SDP-u, Mimica članarinu nije platio za zadnja četiri mjeseca.




Upitan za mogućnost okupljanje oporbenog bloka u kojemu bi se zajedno našli SDP i Most (uz HSS i GLAS), Bernardić je poručio da opozicija mora imati jedinstven stav u interesu Hrvatske i spriječiti kršenje saborskog poslovnika.


Naime, po tumačenju oporbe, predsjednik Sabora Gordan Jandroković u četvrtak je, tijekom saborske rasprave o proračunu, uzurpirao pravo na stanku i samovoljno tumačio poslovničke ovlasti.»Onaj tko je spreman kršiti poslovnik Sabora, spreman je kršiti i zakone ove zemlje. Naša je zadaća zaštititi parlament od provođenja nasilja«, rekao je Bernardić. Pritom se žestoko obrušio na Jandrokovića, prozvavši ga da »odrađuje prljavi posao« za premijera Andreja Plenkovića, »duboko upletenog u aferu Agrokor«.

Šef SDP-a upozorio je i na najnoviju aferu u koju su, po pisanju medija, upleteni potpredsjednik Vlade Predrag Štromar i savjetnik predsjednice Republike Mate Granić zbog navodnog pokušaja pogodovanja izvođaču radova da nelegalno ishodi uporbanu dozvolu za prilaznu cestu na području Slavonskog Broda. Protiv izvođača je podnesena kaznena prijava, a cijelim se slučajem sada bavi Uskok.


»Imamo najnoviji slučaj afere potpredsjednika Vlade zbog sumnje za korupciju. Događa se kriminal, izvlačenje novaca iz Hrvatske, a ljudi su u Hrvatskoj nažalost potpuno nezaštićeni«, istaknuo je Bernardić.