Prijedlog gradnje

Bandić: Iz garaže ispod HNK-a ići će se liftom direktno u ložu s minus četvrte etaže, kao u Europi

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Iako je trebalo prvo graditi garažu u Klaićevoj, ona ispod HNK prioritet jer se tamo, kazao je, može 'zaraditi koja kuna' za razliku od garaže u Klaićevoj



 Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u četvrtak na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine će ipak do kraja godine predložiti gradnju podzemne garaže ispod Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.


Iako je trebalo prvo graditi garažu u Klaićevoj, ona ispod HNK prioritet jer se tamo, kazao je, može ‘zaraditi koja kuna’ za razliku od garaže u Klaićevoj.


Ponovio je kako će se iz garaže ispod Hrvatskog narodnog kazališta liftom ići “direktno u ložu s minus četvrte etaže”, kao u Europi.




Na prijedlog HDZ-a, na Skupštini će se naći i točka o smjenama Uprave Zagrebačkog holdinga.


Bandić je na pitanje SDP-ova zastupnika Dominika Etlingera o političkim smjenama u Holdingu kazao da on nikoga nije smijenio, da su odbili ugovore koje im je ponudio. “Pamflet koji su napisali protiv mene mogu si zadenuti za šešir”, poručio je, dodavši kako bi, da su i ostali, koštali 15 milijuna kuna.


Bandić je ustvrdio da Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga nije odgovoran za nuđenje i omogućavanje potpisivanja menadžerskih ugovora članovima uprave Holdinga. Nadzorni odbor jer imaju njegovo povjerenje, rekao je.


“Nije odgovoran Nadzorni odbor niti predsjednica. Gradonačelnik je odgovoran. Svu krivicu stavljam na sebe jer nisam bio tu. Da sam bio, ne bi se to dogodilo”, rekao je Bandić na upit HDZ-ove gradske zastupnice Margarete Mađerić kako je moguće da je Uprava smijenjena, a ne i Nadzorni odbor koji im je ponudio takve menadžerske ugovore.


Za četiri godine vladavine ovdje, ljudi u Skupštini i Holdinga platili smo osam milijuna eura penala za nerealizaciju sanacije, vodoopskrbe i odvodnje u Zagrebu. Da sam ja to napravio dobio bih tri godine zatvora, rekao je Bandić.


Odgovarajući gradskom zastupniku SDP-a Dominiku Etlingeru, rekao je da kad je postavio za savjetnika za kulturu bivšeg HDZ-ovog ministra kulture Zlatka Viteza, nije gledao političku pripadnost nego sposobnost. Ja nisam u rovovima, kazao je Bandić.