Mirela Marunić je ponosna

HNS-ARH-AM donirali 5.000 kuna za sportska invalidska kolica

Marinko Glavan

Mirela Marunić / Snimio Roni BRMALJ

Mirela Marunić / Snimio Roni BRMALJ

"Sve što smo dosad obećali, to smo i ostvarili. Smanjili smo komunalnu naknadu i doprinos, uveli nadstandarde u zdravstvu i školstvu, uveli naknade umirovljenicima s niskim primanjima, te mandat završili s tri milijuna kuna u plusu, iako smo Općinu preuzeli u dugovima. Kostrena je izbila na vrh po razvijenosti među općinama u Hrvatskoj, a pri vrhu smo po kreditnoj sposobnosti", istaknula je Marunić



RIJEKA Kandidati liste HNS, ARH i Akcije mladih za lokalne izbore u Kostreni donirali su pet tisuća kuna Košarkaškom klubu Kostrena za kupnju sportskih invalidskih kolica.


– Umjesto skupih predizbornih kampanja odlučili smo sredstva usmjeriti u plemenitiji cilj, rekla je kandidatkinja liste za načelnicu i sadašnja načelnica općine Kostrena Mirela Marunić.


Lista HNS-ARH-Am je, prema njenim riječima, okupljena oko konkretnih projekata, poput izgradnje doma za starije i nemoćne, izgradnje kanalizacije, uvođenja optičke mreže.




– Sve što smo dosad obećali, to smo i ostvarili. Smanjili smo komunalnu naknadu i doprinos, uveli nadstandarde u zdravstvu i školstvu, uveli naknade umirovljenicima s niskim primanjima, te mandat završili s tri milijuna kuna u plusu, iako smo Općinu preuzeli u dugovima. Kostrena je izbila na vrh po razvijenosti među općinama u Hrvatskoj, a pri vrhu smo po kreditnoj sposobnosti, istaknula je Marunić.


Dodala je kako porez na nekretnine neće biti veći od komunalne naknade koju sada plaćaju mještani, suprotno glasinama koje se šire Kostrenom.


– Isto tako, dom za starije nije megalomanski projekt, kao što neki tvrde, već optimalan, ekonomski isplativ i samoodrživ. Neistine i dezinformacije o ovom projektu šire neupućeni i oni koji nemaju znanja, rekla je Marunić, najavivši kako će cijena smještaja za stanovnike Kostrene biti oko tri tisuće kuna mjesečno, uz sufinanciranje iz proračuna, prema kriterijima koje odredi Općinsko vijeće.