Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Bilježe rast

Tedeschijev Atlantic s rastom prihoda i dobiti, tvrdi da su problemi s Agrokorom anulirani

Emil Tedeschi, Foto: REUTERS
Emil Tedeschi, Foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 31. listopad 2017. u 9:44 2017-10-31T09:44:48+01:00

U izvješću, objavljenom u utorak, navodi se da je neto dobit te tvrtke nakon manjinskih interesa u prvih devet mjeseci ove godine dosegnula 237,5 milijuna kuna, što je 2,8 posto više nego u istom lanjskom razdoblju

Atlantic Grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila 3,95 milijardi kuna prihoda od prodaje, što je 4,4 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, pri čemu je rast ostvaren u gotovo svim poslovnim segmentima i na svim najvećim tržištima, navodi se u izvješću te tvrtke.

U izvješću, objavljenom u utorak, navodi se da je neto dobit te tvrtke nakon manjinskih interesa u prvih devet mjeseci ove godine dosegnula 237,5 milijuna kuna, što je 2,8 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.

EBITDA je, pak, porasla za 5,1 posto, na 440,7 milijuna kuna.

»Atlantic Grupa u prvih devet mjeseci ove godine nastavlja s ostvarivanjem zavidnih poslovnih rezultata u vidu rasta prihoda i profitabilnosti, pri čemu je rast ostvaren u gotovo svim poslovnim segmentima i na svim najvećim tržištima... Rast profitabilnosti, odlično upravljanje likvidnošću i kontinuirano smanjenje zaduženosti pružaju nam odličnu osnovu za još brži i snažniji rast«, poručio je u izvješću Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic grupe.

U izvješću se navodi i da je prvih devet mjeseci obilježilo dezinvestiranje proizvodnog segmenta sportske prehrane i fokusiranje na razvoj brendiranog poslovanja. U objema tvornicama, u njemačkom Bleckedeu te u Novoj Gradišci, koje je preuzela belgijska kompanija Aminolabs, nastavit će se ugovorno proizvoditi Atlanticov asortiman sportske prehrane.

Problemi u kojima se našao Atlanticov najveći pojedinačni kupac, Agrokor, u potpunosti su anulirani proširenom suradnjom s drugim maloprodajnim partnerima.

»Naplata potraživanja od poduzeća iz sustava Agrokor u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj je redovita, s izuzetkom dijela tzv. graničnog duga u Hrvatskoj, koji je obuhvaćen djelovanjem tzv. 'Lex Agrokora'. Nenaplaćeni ostatak tog duga će se, prema iskazanoj namjeri Izvanrednog povjerenika, podmiriti u potpunosti, što Atlantic i očekuje«, zaključuje se u izvješću Atlantic Grupe.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.