Privatni biznis

Policajac u stanu uzgajao marihuanu

Ana Raić Knežević

Nakon što su susjedi posumnjali u provalu, patrola je krenula provjeriti dojavu, no umjesto provalnika u policajčevom stanu zatekla je 6 sadnica indijske konoplje



ZAGREB Mladi zagrebački policajac uhićen je zbog sadnje indijske konoplje što su mu ju kolege pronašli u stanu nakon dojave o provali!


Kako doznajemo, riječ je o 24-godišnjaku koji je zaposlen u jednoj zagrebačkoj policijskoj postaji, a u sukobu sa zakonom našao se kada je odlučio posaditi nekoliko stabljika indijske konoplje u improviziranom laboratoriju na ormaru u sobi. Vrlo je vjerojatno da je tu marihuanu uzgajao za vlastite potrebe, a na vlastiti biznis odlučio se zbog previsoke cijene »trave« na narko-tržištu.


Zato je na internetu, i to kako doznajemo na web-stranicamama »sensy seeds« i »pyramid« pronašao način kako da on-line kupovinom dođe do sjemenki indijske konoplje. I doista, pošiljka je vrlo brzo iz Nizozemske stigla na njegovu kućnu adresu, zajedno s uputstvima o uzgoju. Uz malo truda, improviziranu ventilaciju i postavljene lampe 24-godišnji »čuvar zakona« uspio je uzgojiti šest stabljika indijske konoplje.




No, baš kad je trebao početi uživati u plodovima vlastitog truda dogodio mu se peh. Naime, netko od susjeda primjetio je otvorena vrata njegovog stana pa je posumnjavši u provalu pozvao policiju. Preko Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave zagrebačke patrola je odmah upućena na mjesto dojave. Kada su vidjeli obijena i otvorena vrata »plavci« su ušli u kolegin stan vjerujući kako bi još mogli zateći i provalnika na djelu. Među razbacanim stvarima vrlo su brzo primjetili i zelene biljke koje su jako nalikovale marihuani. Zato je sa sudskim nalogom pretražen stan 24-godišnjeg policajca.


Umjesto prijave za provalu na kraju je pisana ona za zlouporabu droge. Mladi policajac tako je već na početku karijere okaljao svoj ugled, a ubrzo se će i na sudu morati objašnjavati zašto se upustio u privatni »narko-biznis«.