Bernarda Brčić

Santarelli pokušava uvesti stil igre iz Conegliana i mislim da se to osjeti

Kristian Sirotich

Bernarda Brčić/Foto CEV.LU

Bernarda Brčić/Foto CEV.LU



RIJEKA Hrvatske odbojkašice nikako se ne mogu riješiti misli što bi bilo kad bi bilo i nakon povratka u Hrvatsku vraćaju se na utakmicu osmine finala Europskog prvenstva protiv Turske, koju su odigrale iznad svih očekivanja i došle nadomak najveće senzacije posljednjih godina. Ankara će još neko vrijeme ostati u mislima, film će se vrtiti unatrag na svaki spomen kontinentalne smotre koja upravo ulazi u svoju završnicu. Na žalost, bez hrvatskih djevojaka.


– Kako smo proživjele te trenutke nakon utakmice s Turskom? Bile smo jako razočarane. Dobro, možda ne toliko razočarane, koliko je u zraku ostala neka žal što se sreća nije malo okrenula na našu stranu – započet će Bernarda Brčić, tehničarka hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije, koja je odbojkaški zanat ispekla na trsatskom parketu pod ravnanjem Igora Lovrinova. Brčić je bila članica one posljednje šampionske generacije Riječanki, od 2013. godine u svijetu je odbojkaških profesionalki. – I nije u pitanju samo sreća, žal je bila prisutna i zbog toga što smo dopustile Turkinjama da nam se onako odvoje u petom setu. Vodile smo 2:1 u setovima i imale smo sve u svojim rukama i sve smo ispustile. Šteta – ponovit će još jednom Bernarda pa se iznova vratiti utakmici koju definitivno nije bilo lako igrati.


– Ma nismo same sebe čule, a kamo li trenera. Buka, zvižduci… Bilo je užasno servirati, nismo čule suca kada bi dao znak za servis. Zaista se trebalo maksimalno koncentrirati. Ali bila je odlična atmosfera, bio je užitak igrati u punoj dvorani, ali je u isto vrijeme bilo i jako teško za igrati.




Generalno gledano hrvatske se djevojke zaista nemaju čega stidjeti nakon ovog prvenstva.


– Mislim da smo pod vodstvom Danielea Santarellija jako puno napredovale. Malo smo promijenili stil igre, igra se brže, puno je veći naglasak na obrani, Santarelli je pokušao i pokušava kod nas uvesti stil igre iz Conegliana, odnosno dostići tu razinu igre i mislim da se to osjeti. Sada nam ništa drugo ne preostaje nego nastaviti ovim putem dalje – rekla je između ostaloga Brčićka.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU