Priželjkuju iznanađenje

Riječki odbojkaši i odbojkašice danas igraju prve utakmice doigravanja

Kristian Sirotich

SPREMNE ZA NOVI PODVIG – Odbojkašice Rijeke s trenerom Krešimirom Jurićem / arhiva NL

SPREMNE ZA NOVI PODVIG – Odbojkašice Rijeke s trenerom Krešimirom Jurićem / arhiva NL

Idemo pokušati odigrati najbolje što možemo. Imamo to što imamo i pokušat ćemo im se suprotstaviti – reći će Velimir Liverić.



 Odbojkaši put Zagreba, odbojkašice put Kaštela.


Itinerer je to dviju riječkih ekipa koje danas otvaraju polufinalnu seriju doigravanja za prvaka. Riječane od 19 sati u domu odbojke Bojan Stranić očekuje prva utakmica polufinala protiv odbojkaša »Mladosti«, u 17.15 sati odbojkašice će u Kaštel Starom zaigrati protiv aktualnih prvakinja.


Riječani su prošle godine u polufinalu također igrali protiv Zagrepčana i bili su na pragu velikog iznenađenja. Pobijedili su u prvoj utakmici u Zagrebu, ali tu prednost nisu uspjeli iskoristiti. Ove godine teško je očekivati sličan scenarij. Uostalom, ionako oslabljeni u Zagrebu će biti i bez Luke Osojnaka i Drage Lasića, kojima poslovne obaveze priječe odlazak na put.




– Idemo pokušati odigrati najbolje što možemo. Imamo to što imamo i pokušat ćemo im se suprotstaviti – reći će Velimir Liverić.


U slučaju Riječanki situacija je dijametralno suprotna. Prošle su godine zastale u četvrtfinalu, ove su otišle korak dalje. Mogu li napraviti još jedan iskorak? Sigurno mogu. No, za takav podvig bi se trebalo dosta toga posložiti.


– Idemo pokušati nešto napraviti – reći će trener Krešimir Jurić. – Protiv njih sigurno možemo igrati, pobijedili smo ih jednom ove sezone, a i imperativ je na njihovoj strani. No, za pobjedu će stvarno trebati odigrati na vrlo visokoj razini.


I za kraj. Sustav natjecanja za polufinale i finale više nije onakav kakav je bio za četvrtfinale. Dakle, uzvratne utakmice igraju se u subotu, a eventualne treće, ako ih bude, neće se igrati već u nedjelju, već kako i dolikuje natjecanju s otklonom od tri dana. 


R. BRMALJ