Superliga odbojkašica

Riječke odbojkašice bez kalkulacija u Kaštel Starom

Denis Frančišković

Krešo Jurić, pomoćni trener riječkih odbojkašica/Foto Arhiva NL

Krešo Jurić, pomoćni trener riječkih odbojkašica/Foto Arhiva NL

 Tri su kola do kraja ovog dijela prvenstva u kojem se hvataju što bolje startne pozicije i da budem iskren – nismo radili neke posebne kalkulacije. Idemo iz utakmice u utakmicu, dati sve od sebe pa što bude – kaže Krešo Juričić, pomoćni trener Riječanki



RIJEKA Ne bude li većih problema s vremenom, odbojkašice Rijeke CO danas ujutro kreću prema Kaštel Starom, na »meniju« je novi sudar s Kaštelom, drugi u sedam dana. Riječ je o susretu desetog kola Prve skupine Superlige drugog dijela uoči kojeg izabranice Igora Lovrinova i Kreše Jurića drže treće mjesto s tri boda prednosti ispred Kaštelanki. Cilj je još više učvrstiti bolju poziciju pred domaći derbi s Mladosti i gostovanje kod Olimpika u posljednjem kolu.


– Tri su kola do kraja ovog dijela prvenstva u kojem se hvataju što bolje startne pozicije i da budem iskren – nismo radili neke posebne kalkulacije. Idemo iz utakmice u utakmicu, dati sve od sebe pa što bude – kaže Krešo Juričić, pomoćni trener Riječanki koje su na Trsatu u posljednjem susretu slavile 3:1.


Igrale su tada jako dobro predvođene Natalijom Tomić, dok im je određene probleme kod gošći stvarala tek Nika Stanović, kapetanka i najbolja igračica Kaštele. Uz Elenu Vukić, Anu Rimac i Ivanu Prkačin ona je ujedno udarna snaga sastava Zorana Grgantova koji je u petom kolu svladao Rijeku istim rezultatom – 3:1.




– Krajem tjedna priključila nam se na treninzima i Ivana Šćulac koja je bila poslovno u Zagrebu tako da ćemo biti kompletni. Nastojat ćemo odigrati na razini kao posljednji put, a prognozama se previše ne zamaramo. Jasno da ćemo teško osvojiti svih devet bodova, ali niti to nije nemoguće. Vidjeli smo kako je Mladost teško s 3:2 dobila upravo Kaštelu. Puno toga je otvoreno – dodaje Jurić.


Utakmica počinje u 17 sati.