Polufinale

Ovacijama ispraćene na majstoricu: Odbojkašice Rijeke CO u sjajnoj atmosferi pobijedile Marinu Kaštela

Kristian Sirotich

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



RIJEKA Druga utakmica polufinala doigravanja odbojkašica: Rijeka CO – Marina Kaštela 3:1 (16:25, 25:18, 25:19, 25:16). Dvorana mladosti. Gledatelja: 600. Suci: Jurković i Ramić (oboje Sisak).


Delegat: Medač.


RIJEKA CO: Cvitković, A. Popić 12, Bačvarova, Barać 2, Fabulić (L), Tomić 18, Vrban, Boban 10, T. Popić, Francetić, Šćulac 17, Mioč 8, Cvijić (L).




MARINA KAŠTELA: Botić 3, Subašić, Božičević (L), Dežulović 12, Barić 1, Uljević 9, Vukić 18, Jureta 6, Ćopić 1, Zdilar.


Napad poeni: Rijeka CO 52, Marina Kaštela 39. Blok poeni: Rijeka CO 6, Marina Kaštela 10. Servis poeni: Rijeka CO 9, Marina Kaštela 1. Servis greške: Rijeka CO 6, Marina Kaštela 8. Neforsirane greške: Rijeka CO 21, Marina Kaštela 16.


Odbojkašice zagrebačke Mladosti do srijede neće znati protiv koga će zaigrati u ovogodišnjem finalu doigravanja za prvaka. I to zahvaljujući Riječankama, koje su večeras u sjajnoj atmosferi na Trsatu ovacijama s tribina ispraćene na majstoricu što će se u srijedu igrati u Kaštel Starom. U jednom od svojih najboljih ovosezonskih izdanja Riječanke su uvjerljivo nadigrale aktualne prvakinje i polufinalnoj seriji dale posvemašnju dozu neizvjesnosti. Kaštelanke sasvim sigurno neće mirno spavati narednih dana.


Riječanke su u prvom setu platile danak prevelikoj želji i prevelikom broju pogrešaka. Čak deset poena darovale su goščama, koje su na račun domaćih pogrešaka stekle početnu prednost (0:4) i više je nisu ispuštale iz ruku. I svaki put kada bi se Riječanke malo približile i dobile priliku utakmicu učiniti rezultatski neizvjesnijom uslijedilo bi nekoliko novih pogrešaka. Odlično su primale servis, ali to jednostavno nisu znale pretvoriti u svoju prednost. Za razliku od ostatka utakmice, koji je bio potpuno druga priča.


Tijekom sve četiri dionice zadržale su domaće djevojke visoku razinu koncentracije na prijemu, čemu najbolje svjedoči samo jedan servis poen suparnica, počele su sjajno igrati u polju, počele su sjajno servirati i servisom polako rušiti samopouzdanje Kaštelanki, počeo se buditi i blok, a naročito se razbudio napad. I praktički više nikakvih dvojbi nije bilo. Jednostavno, počele su igrati odbojku i to ih je na kraju dovelo do uvjerljive pobjede.


U drugom setu pravi dar-mar napravile su Lea Boban, Astrid Popić i Natalija Tomić pa su se domaće djevojke odvojile na 10:4, a kada je Sara Barać blokom zaustavila sjajnu Elenu Vukić (17:11) bilo je jasno da ta dionica ne može biti izgubljena. Nisu se Riječanke pokolebale niti kada su s nekoliko pogrešaka dopustile suparnicama odvajanje na početku trećeg seta (5:11). Odgovorile su serijom 7:0 na servis Natalije Tomić pa uz podršku Ivane Šćulac i ostalih djevojaka dionicu furiozno privele kraju. Četvrti set bio je riječki od samog početka, njime su domaće djevojke definitivno potvrdile da nisu slučajno u poziciji izboriti mjesto u finalu doigravanja, svom prvom nakon šest godina. I ne bi bilo nikakvo čudo da u srijedu u Kaštel Starom to i učine. Naročito budu li igrale ovako kako su igrale sinoć na Trsatu. Bravo, djevojke!