Prijateljska utakmica

Odbojkaši Rijeka i Novog Mesta “remizirali” na Trsatu

Kristian Sirotich

Davor Bogdanović (Rijeka)/Foto Arhiva NL

Davor Bogdanović (Rijeka)/Foto Arhiva NL



RIJEKA Prijateljska međunarodna pripremna utakmica odbojkaša: Rijeka – Novo Mesto 2:2 (19:25, 25:22, 25:22, 23:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 20. Sudac: Rajković (Rijeka).


RIJEKA: Pavlović, Stanić, Ličina, Donevski, Lavić, Osojnak, Krmpotić, Marković, Lozić, Lasić, Bogdanović, Smiljanić (L), Colnar.


NOVO MESTO: Hafner, Ožbalt (L), Erpić, Kosmina, Porin (L), Travnik, Orobnić, Pucel, Kumer, Lindič, Ogulin, Renko, Dimič.




Zbog nedostatka vremena (ušli bi u tuđi termin) odbojkaši Rijeke i Novog Mesta okončali su prijateljski ogled na Trsatu onako kako to i samo ime utakmice kaže – prijateljski. U prvoj pripremnoj utakmici za novu sezonu Riječani su se prikazali u više nego solidnom svjetlu protiv prošle godine petoplasirane momčadi slovenskog prvenstva. Teško da na početku priprema, a obje su momčadi u ranoj fazi, sve može biti idealno, ali treneri Liverić (Rijeka) i Mišin (Novo Mesto) nemaju baš previše razloga za nezadovoljstvo. Kada su domaćini u pitanju prilično kvalitetno predstavio se Ivan Lozić (14 poena), prinova iz Novog Sada, uz Luku Osojnaka (15 poena) i Davora Bogdanovića (14 poena) najučinkovitiji igrač u redovima domaćina. Šteta što je iz predostrožnosti morao četvrti set odgledati s klupe pa je na njegovu poziciju uskočio srednji bloker Luka Lasić, što je slovenskoj momčadi i donijelo prigodu za poravnanje. Inače, u jučerašnjoj utakmici Riječani momčadi Novog Mesta nisu uspjevali parirati jedino na bloku, na tome će se očito morati poraditi, u svemu ostalom za suparnicima nimalo nisu zaostajali.


Sve u svemu, odlična utakmica za početak priprema, nakon koje nije teško zaključiti da bi ovo trebala biti lijepa sezona za riječku momčad. Naravno, zaobiđu li ih ozljede.