Utakmica na Trsatu

Jurić: Respektiramo Drenovu, ali imamo što pokazati u derbiju

Kristian Sirotich

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

Imamo tri pobjede, forma nam je u usponu i nema niti jednog razloga da naše djevojke ne pokažu koliko u ovom trenutku mogu pružiti – kaže Krešimir Jurić



RIJEKA Iako se znalo tko s kakvim ambicijama ulazi u novu sezonu, tri uvodna prvenstvena kola kod odbojkašica još uvijek nisu do kraja otkrila koliko tko može pokvariti račune favoritima na papiru. Među iznenađujućim rezultatima prvih triju kola sigurno je poraz »Drenove« kod »Olimpika« u Zagrebu i poraz »Olimpika« na gostovanju kod »Azene«, što su najviše od svih iskoristile odbojkašice »Rijeke CO« i trima pobjedama zasjele na vrh druge jakosne skupine.


Koliko dugo Riječanke mogu ostati na savršenom skoru pokazat će i večerašnja utakmica, od 20 sati »Rijeka CO« na Trsatu dočekuje »Drenovu« u prvom gradskom derbiju ove sezone.


– »Drenova« je kvalitetna ekipa i mi ih itekako respektiramo – kazat će Krešimir Jurić, pomoćni trener Riječanki, koji je prošli vikend u Kostreni odlično zamijenio spriječenog Igora Lovrinova. – Međutim, imamo tri pobjede, forma nam je u usponu i nema niti jednog razloga da naše djevojke ne pokažu koliko u ovom trenutku mogu pružiti.


Prijem osnov svega




Ako je suditi po prošlogodišnjim igrama i rezultatima, djevojke trenera Ilije Matića u laganoj su prednosti. Riječanke prošle sezone u međusobnim ogledima nisu uspijevale pružiti više od jačeg otpora, a »Drenova« je pritom ove godine jača za povratnice Teu Pervan i Barbaru Buljat.


Međutim, ne treba zanemariti niti činjenicu da su u »Rijeci« neke djevojke prilično stasale, a godinu dana iskustva itekako se osjeti na igri. Primjerice, iako je tek krenula u srednju školu, na Nataliju Tomić u suparničkim redovima itekako moraju obratiti pažnju, kao što ne smiju zanemariti niti Leu Boban, Astrid Popić… Riječanke, dakle, imaju što za pokazati i predvođene Ivanom Šćulac poprilično mogu zakomplicirati planove »Drenovi«.


Inače, kada je iskustvo u pitanju, odbojkašice »Drenove« su u prednosti, u laganoj prednosti mogle bi biti i na prijemu servisa, koji je možda najslabija točka u domaćoj ekipi. Sve ostalo je prilično izjednačeno, ona ekipa koja uspije duže zadržati koncentraciju, bit će u velikoj prednosti.


– Vjerujem da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu, u konačnici, zašto ne i pobijediti. Igra se u našoj dvorani, u djevojkama dobro poznatom okruženju. Što može odlučiti? Prijem će sigurno biti osnova svega, uspijemo li to korektno odraditi utakmica bi mogla biti itekako zanimljiva. Bez obzira kakav bio rezultat na kraju susreta, željeli bismo samo da djevojke zaista pokažu koliko vrijede. Naravno, nešto se uvijek na kraju pita i suparnika – nastavit će Jurić.


Kostrena u Dubrovniku


Odigraju li djevojke iz obje ekipe na razini svojih mogućnosti, večerašnja utakmica opravdat će epitet derbija i sasvim sigurno gledateljima ponuditi itekako veliku dozu neizvjesnosti.


Danas će obaveze iz četvrtoga kola odraditi i odbojkašice »Kostrene«. Također u večernjem terminu (20 sati) Kostrenke čeka ogled u Dubrovniku, a za djevojke trenera Željka Bradarića bit će to prilika da eventualnom pobjedom pobjegnu s ligaškog dna i uhvate važne bodove u borbi za ostanak. Nakon pobjede nad »Brdima«, ekipom koja je prošli vikend prilično namučila »Drenovu«, sigurno se imaju pravo nadati uspješnoj suboti.