Priznanje riječkom stručnjaku

Igor Lovrinov ostaje izbornik ženske seniorske odbojkaške reprezentacije

Kristian Sirotich

PRAVI ČOVJEK NA PRAVOM MJESTU – Igor Lovrinov / Snimio Vedran KARUZA

PRAVI ČOVJEK NA PRAVOM MJESTU – Igor Lovrinov / Snimio Vedran KARUZA

Moram priznati da sam zadovoljan, biti izbornik seniorske reprezentacije ipak je poseban izazov. Naravno da mi je drago zbog toga – kaže Igor Lovrinov



RIJEKA Igor Lovrinov ostat će izbornik hrvatske ženske seniorske odbojkaške reprezentacije! Riječkom stručnjaku, koji je kormilo reprezentacije preuzeo nekoliko dana uoči prošlogodišnje europske smotre nakon naprasne smjene Miroslava Aksentijevića, u četvrtak je u Zagrebu potvrđeno da i dalje kao seniorski izbornik nastavlja suradnju s Hrvatskim odbojkaškim savezom.


Do Aksentijevićeve smjene Igor Lovrinov bio je izbornik svih mlađih selekcija odbojkašica, ostao je to i nakon preuzimanja seniorske vrste osvojivši nedavno s U-17 selekcijom MEVZA Cup, ali će ubuduće biti posvećen samo seniorskoj vrsti.


– Ostat ću i nadalje na vrhu te piramide, ali neću sudjelovati u radu mladih selekcija na način na koji sam sudjelovao do sada. Na neki način mi je žao što gubim mlađe selekcije, čini mi se da sam u ovom minulom periodu to uspio posložiti na jedan pravi način, ali će barem zbog toga onome tko dođe situacija biti malo bolja – kazao je Igor Lovrinov, iza kojega su sjajni rezultati s Riječankama i na domaćem i međunarodnom planu, ali i s reprezentacijom.




Uostalom, peto mjesto s Europskoga prvenstva u Njemačkoj, kada je Lovrinov posljednji put bio izbornik, još uvijek je najbolji rezultat ženske vrste minulih godina. Igora Lovrinova sigurno u narednom razdoblju ne čeka nimalo jednostavan zadatak, ali to će predstavljati samo izazov više.



Derbi posljednjega kola Prve lige odbojkašica odigrat će se večeras (18 sati) u dvorani Dinko Lukarić. Djevojke »Drenove« dočekuju splitska »Brda«, Splićanke se bore za prvo mjesto u mini ligi za ulazak u Superligu, Riječanke pak za bodove što bi ih gurnuli u poziciju s koje se ulazak u Superligu i ne čini nemogućom misijom. Trenutačna je situacija sljedeća, »Brda« i »Vukovar« imaju po 12 bodova, »Drenova« pet, »Zadar« četiri boda. U slučaju pobjede Riječanke bi skočile na osam bodova i praktički bi same odlučivale o svojoj sudbini.– Dobro poznajemo naše suparnice, odlična su ekipa, do prošlog kola nisu izgubili niti jednu utakmicu. Očekujem da odigramo dobro i da damo sve od sebe – reći će trener »Drenove« Ilija Matić.   


Nakon odlične utakmice protiv »Mladosti« u Zagrebu odbojkašice »Rijeke« danas će zaključiti prvi dio natjecanja. Riječanke na Trsatu (19.30 sati) dočekuju »Olimpik« u utakmici koja je lišena bilo kakvog natjecateljskog naboja. Bez obzira kako ogled završio, Riječanke u mini ligu ulaze s trećeg mjesta, sa šest bodova na kontu i željom da povratničku »superligašku« godinu okončaju na trećem mjestu



– Vrlo brzo krećemo s prvim akcijama. Već u svibnju nas očekuje jedna utakmica novooformljene Zlatne europske lige, nakon toga odmah slijede pripreme za nastup na Mediteranskim igrama u Španjolskoj i već u kolovozu nas čekaju kvalifikacije za  Europsko prvenstvo protiv Albanije, Austrije i Švicarske. Bit će jako malo vremena za odmor – nastavit će iskusni trener, koji ne krije zadovoljstvo što su mu u Hrvatskom odbojkaškom savezu ipak na kraju odlučili ukazati povjerenje.


– Moram priznati da sam zadovoljan, biti izbornik seniorske reprezentacije ipak je poseban izazov. Naravno da mi je drago zbog toga – nastavit će Lovrinov, koji je za odluku HOS-a saznao od predsjednika Ante Bakovića nedugo uoči utakmice riječkih odbojkašica protiv »Mladosti« u Zagrebu.


Iako je u riječkom klubu prošle godine preuzeo ulogu pomoćnika prepustivši svoje mjesto Krešimiru Juriću, itekako je zaslužan i za povratak Riječanki u Superligu i za odlične partije. Jednu od tih odigrale su Riječanke i u četvrtak, »mladostašice« su u petom setu morale spašavati meč loptu da bi se spasile poraza.


– Djevojke su odlično odigrale protiv »Mladosti«, a i utakmica je bila odlična. Jedna od najboljih posljednjih godina. Baš sam zadovoljan kako je to izgledalo – zaključit će Lovrinov.