Zasluženo slavlje

Zagreb dočekao zlatne vaterpoliste: ‘Pobijedili smo sve najbolje momčadi svijeta i zaslužili ovu pobjedu’

Hina

Foto Darko JELINEK

Foto Darko JELINEK

Trinaest zlatnih vaterpolista, izbornik Ivica Tucak i stručni stožer na Trg je stigao u autobusu otvorenog krova oko 18.20 sati, a potom su se s medaljama svjetkih prvaka popeli na pozornicu. Program je vodio bivši hrvatski reprezentativac Dubravko Šimenc, a mnoštvo je s posebnim pljeskom pozdravilo izbornika Tucka, Sandra Suknu, Luku Lončara i Javia Garciu



ZAGREB Deseci tisuća Zagrepčana dočekalo je na Trgu bana Jelačića zlatnu hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju, koja je u subotu u Budimpešti pobjedom u finalu nad Mađarskom (8-6) osvojila naslov svjetskih prvaka.


Snimio Darko Jelinek


Snimio Darko Jelinek



Trinaest zlatnih vaterpolista, izbornik Ivica Tucak i stručni stožer na Trg je stigao u autobusu otvorenog krova oko 18.20 sati, a potom su se s medaljama svjetkih prvaka popeli na pozornicu. Program je vodio bivši hrvatski reprezentativac Dubravko Šimenc, a mnoštvo je s posebnim pljeskom pozdravilo izbornika Tucka, Sandra Suknu, Luku Lončara i Javia Garciu.





»Stvarno smo osjećali vašu podršku i to nam je dalo dodatnu snagu u trenucima kada je bilo najteže. Pobijedili smo sve najbolje momčadi svijeta i zaslužili ovu pobjedu«, kazao je kapetan Sukno, a potom je okupljene pozdravio izbornik.


»Oduševljeni smo ovim dočekom i hvala vam na tome. Ako smo vas barem na trenutak ili djelić sekunde učinili sretnijim negoli ste to bili jučer, onda smo i mi sretni«, rekao je Tucak.


Dočeku su nazočili i državna tajnica za sport Janica Kostelić, gradonačelnik Milan Bandić i bivši hrvatski izbornik Ratko Rudić, koji je s Hrvatskom osvajao olimpijske i svjetske naslove.


»Ova generacija na čelu s izbornikom Tuckom odradila je izvanredan posao, imali su veliku želju i motivaciju da uzmu zlato i to su učinili na doista sjajan način. Ključna je bila upravo ta želja i glad za pobjedom, ali su pokazali i izvrsnu koncentraciju i čvrstinu tijekom utakmica, bez čega ne bi postali svjetski prvaci. Ovo je vrlo talentirana reprezentacija i ovo nije kraj«, kazao je bivši izbornik Rudić, koji je i sam bio uključen u pripreme zlatnih vaterpolista.



Vaterpolisti su oko 15 sati prešli mađarsko-hrvatsku granicu, a pritom su izašli iz svojih vozila i slikali se s policajcima i s njima zapjevali nasred ceste.


 


Hrvatski vaterpolski savez neobičnu je scenu objavio na svojim Facebook stranicama.




Hrvatska je do naslova svjetskog prvaka nakon deset godina čekanja došla na najteži mogući način jer su u Budimpešti u nokaut-utakmicama pobjeđivali najjače reprezentacije – u četvrtfinalu Italiju, u polufinalu dotad nepobjedivu Srbiju i u finalu domaćina Mađarsku.


Sve što su činili, sve kako su slavili u Mađarskoj prije povratka u domovinu, sve su naši zlatni vaterpolisti itekako zaslužili! Sinoć su naciju bacili u trans maestralnom pobjedom nad Mađarima u finalu Svjetskog prvenstva, a nakon što su sve moguće izjave dali medijima, feštali i fotografirali se na bazenu i oko njega, krenuli su pobjedu proslaviti i s brojnim navijačima, koji su samo zbog njih potegli do Mađarske, javlja portal Jutarnjeg lista.


Fotoreporter Jutarnjeg lista Damir Krajač našao ih je u restoranu G Italiano u Budimpešti, a sjajno raspoloženje koje je ondje vladalo bilo je više nego očito.


Vratar Marko Bijač imao je poseban razlog za široki osmijeh, uz njega je bila i njegova djevojka, Dubrovkinja Zrinka Kordić s kojom bi, ako je suditi po medijskim napisima, uskoro mogao i pred oltar.“Zrinkina podrška jako mi je važna. Maksimalno mi se prilagodila i mislim da dosta dobro podnosi moje često odsustvo od kuće…” – priznao je Bijač u razgovoru za Novu TV.

Kako brak utječe na igru Bijaču bi mogao reći kapetan zlatne momčadi, Sandro Sukno, koji je u braku s Paolom dobio 7-mjesečnu kćerkicu. Sukno se također razgalio na fešti, kao i kolege Luka Lončar, Maro Joković i Ivan Marceli i Ivan Buljubašić.


Srce zgodnog Dubrovčanina Mare Jokovića, inače, osvojila je zgodna liječnica Maria Bulaš, koju ovdje nismo uočili…


Dodajmo da su hrvatski vaterpolisti zapeli na granici tijekom ulaska u Hrvatsku što su odmah iskoristili za još slavlja – ovaj put s policajcima.