Pred njima puno posla

Vaterpolisti Primorja Erste banke poraženi na otvaranju nove sezone

Kristian Sirotich

Foto s. Drechsler

Foto s. Drechsler



RIJEKA Utakmica 1. kola Regionalne lige vaterpolista: Primorje EB – POŠK 7:9 (1:4, 2:1, 1:3, 3:1). Bazen na Kantridi. Gledatelja: 250. Suci: Dragan Štampalija (Šibenik), Marko Matijević (Zagreb).


PRIMORJE EB: Čubranić, Čunko, Petrić 1, Kovačević, Peroš, Blažić, Tkač 3 (1), Rakovac 1, Mudražija, Radulović, Augusti, Paparić 2, Božić, Ford.POŠK: Podrug, Bego, Divković, Begović, Penava, Vukić 1, Elez 2 (1), Gadža, Bebić, Delić 2 (1), Kunac 2, Kurir-Borovčić 1, Bratim, Butić 1.Igrač više: Primorje EB 2 (5), POŠK 3 (4). Peterci: Primorje EB 1 (1), POŠK 2 (2).

Točno 39 sekundi prije kraja prve dionice Maroš Tkač prvi je put zatresao mrežu splitske momčadi i to iz peterca kojega je izboro Lovro Paparić. Tkačevom realizacijom peterca zaključena je sušna dionca u igri domaćina, koji su, barem je ostao takav dojam s tribina, utakmicu otvorili igrajući pomalo u grču. Znatno iskusniji Splićani znali su kazniti riječko otvaranje i praktički već u prvoj dionici osigurati pobjedu.


Naredne tri dionice protekle su manje-više ravnopravnom nadmetanju, ali ona četiri pogotka »minusa« s otvaranja Riječani više nisu bili u prilici nadoknaditi. Doduše, tri puta su se uspjeli primaći na dva gola zaostatka, pogotkom Iana Petrića s igračem više na otvaranju druge dionice (2:4), majstorskim golom Lovre Paparića u završnici iste dionice (3:5) i sredinom posljednje dionice nakon što je Dario Rakovac pogodio s igračem više (6:8). Upravo u tim trenucima se pomalo i zagrijala atmosfera na iznenađujuće dobro popunjenim tribinama riječkog bazena, ali nade u preokret iščezle su nakon što je Josip Elez iz peterca otklonio i one posljednje dvojbe. Ako ih je uopće bilo.




Riječani su za prikazano na otvaranju zasluženo nagrađeni pljeskom podrške, iako u riječkom klubu svi jako dobro znaju da je pred njima još itekako puno posla. No, način na koji su domaći momci odigrali pojedine dionice ukazuje da se itekako vrijedi potruditi.