Kvalifikacije na Kantridi

Primorjaši trebaju pomoć s tribina, gledatelji igrač više protiv Partizana

Igor Duvnjak

Riječki vaterpolisti se nadaju pravoj potpori navijača/Foto Arhiva NL

Riječki vaterpolisti se nadaju pravoj potpori navijača/Foto Arhiva NL

Imamo pred sobom priliku za ulazak u Premier ligu. Susret je to koji nas može odvesti u viši rang, a tu nam publika može strahovito puno pomoći - kaže predsjednik Primorja EB Samir Barać



RIJEKA U skladu s modernim tempom života gdje se sve brzo događa, ali i sa starom poukom da »samo mijena stalna jest« vaterpolisti Primorja Erste Bank umjesto »spuštanja jedara« po okončanju prvenstva u A1 Regionalnoj ligi, odjednom očekuju dvije utakmice sezone umjesto priprema za »play off« hrvatskog prvenstva. Sa zadovoljstvom su, naime, primili odluku vodstva dosadašnje Regionalne lige o proširanju lige za iduću sezonu, u kojoj će ona nositi naziv Premier liga, te činjenicu da su oni kao trećeplasirana momčad A2 Regionalne lige stekli pravo nadmetanja s posljednjeplasiranim u A1 ligi igrati dvije utakmice nakon kojih će uspješnija momčad zaigrati u elitnom razredu.


Potvrđeni su termini dvaju dvoboja baraža, prvi susret s Partizanom igra se u subotu na Kantridi s početkom u 20 sati, uzvrat je sedam dana kasnije u Beogradu.


Riječani su ime suparnika saznali u nedjelju u večernjim satima, nakon što je u Budvi Primorac iz Kotora svladao Partizan 10:9 i prepustio im posljednje mjesto u A1 Regionalnoj ligi i uputio ih u dvoboje s primorjašima. Budvanska utakmica je imala neželjeni i nesportski uvod pri čemu su se »proslavili« pristalice gostiju, koji su uoči susreta u subotu imali sukob s crnogorskom policijom, a tamošnji mediji su navodili i kako je bačen suzavac. Policija je izbacila stotinjak gostujućih navijača, susret je otkazan i na bazenu »Dragan Trifunović« se igralo u nedjelju i to bez publike.




Iz Primorja Erste Bank poručuju kako bi se s Partizanom na Kantridi trebalo igrati ove subote, 14. ožujka, a uzvrat bi bio u Beogradu 21. ožujka. Očekuje se, međutim, još službeno očitovanje o tim terminima i vodstva lige te ono Hrvatskog vaterpolskog saveza. Bilo kako bilo, u riječkom klubu vlada dobro raspoloženje, ali i puna mobilizacija u očekivanju ovih utakmica sezone s Partizanom.


– Jasno da smo u petak itekako zadovoljni dočekali vijest o proširanju lige – kaže čelnik primorjaša Samir Barać. On se kao i svi u klubu nada snažnoj pomoći gledatelja s tribina, očekuje brojne navijače, koji bi trebali pomoći mladoj riječkoj momčadi. – Toplo se nadamo da će nam u ovoj utakmici s Partizanom publika biti »osmi igrač«, molimo riječke ljubitelje vaterpola da dođu na ovaj susret i da nam pomognu. Imamo pred sobom priliku za ulazak u Premier ligu, susret je to s itekakvim nabojem. Ove sezone ovakvih utakmica i nije bilo, jednostavno, to je susret odluke, koji nas može odvesti u viši rang, a tu nam publika može strahovito puno pomoći.