Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
18. studenoga 2019.
Barakude slave

KLJUČNI ČOVJEK FINALA Sukno: 'Nismo svjesni što smo napravili, pobijedili smo sve najbolje na svijetu'

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 29. srpanj 2017. u 22:11 2017-07-29T22:11:38+02:00

Nismo ni mi trenutačno još svjesni što smo napravili. Ovo je bio možda i najteži turnir u mojoj karijeri. Pobijedili smo de facto sve najbolje momčadi na svijetu. Uspjeli smo i sada idemo uživati

Kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije Sandro Sukno bio je najbolji igrač finalnog dvoboja Svjetskog prvenstva u Budimpešti u kojemu je postigao tri pogotka za 8-6 pobjedu protiv domaćina Mađarske i tako na najbolji način okrunio sjajan turnir, a odmah po završetku utakmice izjavio je za Hrvatsku televiziju kako je ključ uspjeha bila velika želja za uspjehom njegove momčadi.

»Nismo ni mi trenutačno još svjesni što smo napravili. Ovo je bio možda i najteži turnir u mojoj karijeri. Pobijedili smo de facto sve najbolje momčadi na svijetu. Uspjeli smo i sada idemo uživati. Hvala na podršci, vidjeli smo da je čitava Hrvatska iza nas i to nam je dalo dodatnu snagu. Pobijedili smo Mađare pred 10.000 njihovih navijača. Ponosan sam na čitavu momčad i na stručni stožer. Stvarno je bilo divota igrati ovaj turnir. Bili smo fokusirani, znali smo što možemo i što želimo i uspjeli smo to pokazati u bazenu što je najbitnije«, rekao je Sukno.

Sa Suknom se složio i izbornik Ivica Tucak.

»Nakon srebra dolazi zlato, to valjda tako treba ići. Zahvalio bih se ovim predivnim momcima koji su ostavili srce u bazenu i večeras i tijekom čitavog turnira. Sretan sam što sam trener ove reprezentacije. Zahvaljujem se i svim svojim suradnicima bez kojim ne bih mogao doći do ovoga. Osjetili smo zaista da je cijela Hrvatska uz nas i rekli smo da smo ovdje došli po zlato. U finalu je bila izuzetno teška utakmica, išli smo gore pa dole, ali na kraju se pokazala naša psihološka stabilnost koju smo imali tijekom čitavog turnira. Fizički smo bili izuzetno spremni, ali najvažnije je bilo da smo ovo silno, silno željeli«, kazao je Tucak.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.