Kapetan vaterpolista

Ivan Krapić odlazi iz “Primorja EB”: Ovo nije zbogom, već doviđenja!

Igor Duvnjak

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Odlazim srca punog ponosa što sam sve ove godine bio član »Primorja EB«. Siguran sam da ovo nije zbogom nego samo doviđenja – rekao je Ivan Krapić



RIJEKA Ivan Krapić, kapetan vaterpolista »Primorja Erste banke«, novi je član napuljske »Asquachiare« trenera Pina Porzija, što je samo još jedna potvrda da trofejna momčad vaterpolista »Primorja Erste banke« ulazi u sferu lijepih uspomena. Dok se još bez službene potvrde u kuloarima spominje prelazak Rumunja Cosmina Radua u »Jug CO«, Krapić je potvrdio da neće biti u riječkoj momčadi koju će iduće sezone voditi Igor Pezelj, dosadašnji pomoćnik Ivana Asića.


– Žao mi je što je došao dan u kojem moram izvijestiti da napuštam »Primorje Erste banku«. Odlazim srca punog ponosa što sam sve ove godine bio član »Primorja EB«. Siguran sam da ovo nije zbogom nego samo doviđenja – rekao je Ivan Krapić u svom emotivnom nastupu. Dosadašnja »četvorka« s Kantride je u slavnoj postavi bio jedini igrač potekao u Rijeci, sve ostalo su bile zvijezde dovedene sa strane. S napuljskim klubom se dogovorio na dvije godine. – Svi znamo da klub ulazi u jedno novo razdoblje sa svojim mladim igračima i ja im, kao i treneru Igoru Pezelju, od svega srca želim svu sreću u budućnosti. »Primorje « je moj klub, Rijeka je moj grad.


U ovom klubu sam bio ukupno dvadeset godina, tu sam proveo jedanaest prvoligaških sezona i odigrao više od 400 utakmica. Osvojio sam osam trofeja, od toga šest kao kapetan. Nije mi lako otići iz kluba koji je od mene stvorio prvo čovjeka, a onda i igrača.




I najvećem vaterpolskom laiku je jasno da ne bi bilo niti jedne večeri slavlja na Kantridi da na čelo kluba nije stao sada već bivši čelnik Predrag Sloboda.


– Hvala našem predsjedniku Predragu Slobodi, koji je tu bio u proteklih šest godina i od prosječne momčadi stvorio europskog giganta. Zahvalan sam i klupskom direktoru Zoranu Roji, s kojim sam surađivao tijekom svih jedanaest godina u klubu i koji me uveo u prvu momčad i pružio mi priliku, također i dugogodišnjem direktoru Damiru Radoniću, koji mi je uvijek bio pri ruci. Puno hvala svima u klubu, tajnicama Aniti Gregorović i Vanji Slobodi, svim trenerima s kojima sam radio, počev od Marina Miletića. Posebna pohvala svim navijačima koji su bili uz nas sve ove godine, volio bih da nastave i dalje bodriti »Primorje EB« i pomoći ovoj mladoj momčadi.


Krapić je imao čast i zadovoljstvo biti na čelu suigračima koji su se naosvajali naslova, dovoljno je reći da je u jednom trenutku u sastavu bilo čak sedam olimpijskih pobjednika.


– Zahvalan sam suigračima uz koje sam igrao i osvajao trofeje, a kao kapetan sam ponosan sam na sve što su pružili ovom klubu i gradu. Posebno spominjem mog bivšeg kapetana Samira Baraća, koji je imao najveći utjecaj na mene. I kao igrač i kao čovjek.