Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 3n
Sutra: 10° 10° 3n
15. veljače 2019.
Opet na Kvarneru

Hrvatski vaterpolisti se u Rijeci i Opatiji pripremaju za Svjetski kup

Ivica Tucak/Foto REUTERS
Ivica Tucak/Foto REUTERS
Autor:
Objavljeno: 29. kolovoz 2018. u 15:51 2018-08-29T15:51:00+02:00

Ovo je naš uvodni dio rada nakon pauze koji će igračima dobro doći kako bi malo ušli u uobičajeni ritam - kaže izbornik Ivica Tucak

RIJEKA Hrvatski vaterpolski reprezentativci pripremaju se pod dirigentskom palicom izbornika Ivice Tucaka u svojoj već tradicionalnoj kvarnerskoj bazi (smješteni su u Opatiji, a treniraju na Kantridi). Strelovito je prohujao odmor nakon nedavnog Europskog prvenstva u Barceloni odakle se ova trofejna reprezentacija hrvatskog loptačkog sporta vratila sa brončanom medaljom. U Opatiji je bilo prilike i za malo opuštanja, zabave i šale, uz ostalo i za poziranja za prigodni kalendar zajedno sa hrvatskim vaterpolisticama, svaka takva epizoda dobro dođe za razbijanje monotonije u svakodnevnom napornom radu. Hrvatskoj je od ponedjeljka na sparing stiže njemačka reprezentacija, a onda se nakon odmora ide u »Berlin via Beograd«, poslije rada u Rijeci predviđeni su zajednički treninzi sa srpskom reprezentacijom, aktualnim prvakom Europe da bi se poslije par dana odmora putovalo za Berlin na završnicu Svjetskog kupa. Na bazenu Kantride su svi igrači na koje računa izbornik, nema tek Mara Jokovića koji je ozlijedio šaku i sada je u fazi oporavka od ozljede.

– Ovo je naš uvodni dio rada nakon pauze koji će igračima dobro doći kako bi malo ušli u uobičajeni ritam. Radimo dva puta dnevno, zaista mogu pohvaliti igrače zbog načina na koji rade. Pridružila nam se Njemačka, susreti s njima će nam odlično doći da uđemo malo u ritam igranja utakmica – kaže uspješni izbornik Ivica Tucak, na Kantridi po običaju okružen najbližim suradnicima, pomoćnikom Milom Smodlakom, specijalistom za fizičku pripremu Perom Kuterovcem, te Riječaninom Igorom Pezeljom. – Nakon rada u Rijeci biti će nešto malo slobodnog vremena, a onda idemo u Beograd na tri dana spariranja sa Srbijom. Po povratku u Zagreb očekuje nas onda odlazak na Svjetski kup.

Hrvatska na završnici Svjetskog kupa, koja se igra u Berlinu od 11. do 16. idućeg mjeseca nastupa u skupini s braniteljem naslova Srbijom, sa SAD–om i Južnoafričkom Republikom.
– Idemo tamo kao i na svako natjecanje, sa željom da pokušamo napraviti jedan dobar, vrhunski rezultat. Što će biti, vidjet ćemo – poručio je Ivica Tucak.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!
Započela je modernizacija strukovnog obrazovanja na dobrobit učenika i gospodarstva Republike Hrvatske!

UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!